Sorin Buta, despre colaborarea cu Securitatea: Mă consider nevinovat, merg până la CEDO

Deputatul PDL Sorin Buta a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, în legătură cu decizia ICCJ privind colaborarea sa cu fosta Securitate, că se consideră nevinovat şi că va ataca această hotărâre, "mergând până la CEDO".

119 afișări
Imaginea articolului Sorin Buta, despre colaborarea cu Securitatea: Mă consider nevinovat, merg până la CEDO

Sorin Buta, despre colaborarea cu Securitatea: Mă consider nevinovat, merg până la CEDO (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Sorin Buta a susţinut că nu i-a fost acordat dreptul de apărare de Curtea de apel şi de aceea a făcut recurs.

"Curtea Supremă (ICCJ - n.r.) a respins recursul meu prin care ceream dreptul la apărare, o să văd care sunt căile de atac, merg până la CEDO, pentru că mă consider nevinovat", a declarat deputatul PDL.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, definitiv, că deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate, admiţându-se astfel cererea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Instanţa supremă a respins recursul formulat de deputat faţă de o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din martie 2010. Astfel, ICCJ a confirmat decizia Curţii de Apel Bucureşti din 31 martie 2010, conform căreia deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate.

Potrivit CNSAS, Sorin Buta ar fi dat informaţii despre colegii săi de facultate, iar ulterior despre colegii de birou, când era inginer la Câmpulung, datele transmise fiind referitoare la nemulţumirea acestora faţă de regimul comunist. CNSAS a stabilit că deputatul PDL ar fi fost recompensat pentru informaţiile furnizate, se arată în documentele transmise instanţei.

Potrivit unei note de constatare, Buta ar fi fost recrutat în 22 ianuarie 1981, angajamentul fiind semnat din 22 ianuarie 1983.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici