Sorin Ovidiu Vîntu ar putea fi arestat şi în dosarul de favorizare a lui Popa

Procurorii Parchetului instanţei supreme solicită emiterea unui mandat de arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul în care acesta este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa, omul de afaceri având deja un mandat în dosarul de şantajare a lui Sebastian Ghiţă.

334 afișări
Imaginea articolului Sorin Ovidiu Vîntu ar putea fi arestat şi în dosarul de favorizare a lui Popa

Sorin Ovidiu Vîntu ar putea fi arestat şi în dosarul de favorizare a lui Popa (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Procurorul de şedinţă a făcut această solicitare în sala de judecată în timpul procesului lui Vîntu, de la Tribunalul Bucureşti.

În prezent, Sorin Ovidiu Vîntu are în acest dosar interdicţia de a părăsi ţara.

Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă înlocuieşte măsura obligării de a părăsi ţara în cazul lui Vîntu cu arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Nicolae Popa nu a fost adus la instanţa Tribunalului Bucureşti, în procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru favorizarea lui, el fiind citat pentru termenul viitor, din 17 iunie.

Dezbaterile de vineri s-au desfăşurat în şedinţă nepublică, în urma deciziei luate de noul judecător din acest dosar, Viorica Dinu.

În 12 octombrie 2010, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa (capturat de autorităţi în Indonezia-n.r.) şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.

Vîntu este arestat preventiv în alt dosar, în care este acuzat, alături de Ion Ilie Cezar, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici