Soţia unui senator PSD, condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influenţă

Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, Mihaela Cordoş, a fost condamnată, vineri, de Tribunalul Cluj, la o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi doi ani interzicerea unor drepturi, sentinţa nefiind definitivă.

4831 afișări
Imaginea articolului Soţia unui senator PSD, condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influenţă

Soţia unui senator PSD, condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influenţă

Avocatul Mihaelei Cordoş, Tiberiu Ban, a declarat, vineri seara, că aceasta a pledat în instanţă pe procedura simplificată şi a recunoscut învinuirea şi probele din dosar.

”D-na Cordoş a fost condamnată de Tribunalul Cluj la o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Este prima instanţă şi se poate face recurs în termen de 10 zile de la comunicare. I-am comunicat d-nei Cordoş şi vom discuta dacă facem recurs. Este o pedeapsă rezultată, pentru că ea a avut două fapte: pentru una a primit şase luni, pentru cealaltă trei ani şi patru luni, şi se execută pedeapsa cea mai aspră la care se adaugă un spor de două luni din pedeapsa concurentă. Clienta mea a pledat pe procedura simplificată şi a recunoscut învinuirea şi probele din dosar”, a spus Ban.

Potrivit acestuia, în instanţă a cerut o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere, dar pentru că pedeapsa este mai mare de trei ani de închisoare, nu s-a putut aplica suspendarea sub supraveghere deoarece faptele sunt comise după apariţia noului Cod Penal.

De asemenea, potrivit sentinţei, Mihaelei Cordoş i se interzice timp de 2 ani dreptul de a fi aleasă în orice funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, şi anume referent la Serviciul Resurse Umane al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

”Instanţa dispune confiscarea specială de la inculpată a sumelor de 14.800 euro şi 30.000 lei, obţinute din săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, din care suma de 30.000 lei consemnată la dispoziţia instanţei, conform recipiselor de consemnare eliberate de CEC Bank S.A”, se arată în sentinţă.

Senatorul Alexandru Cordoş a declarat, vineri seară, corespondentului MEDIAFAX că soţia sa va înainta recurs la sentinţa Tribunalului Cluj.

În iunie 2015, soţia senatorului Alexandru Cordoş a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, care o acuză de trafic de influenţă, după ce ar fi primit între 1.000 şi 10.000 de lei de la oameni cărora le-a promis posturi în instituţii publice.

Procurorii de la DNA Cluj au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Mihaela Lucia Cordoş, referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj la data faptelor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, cu 25 de acte materiale.

În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, procurorii arată că, în cursul anului 2010, Mihaela Cordoş a primit de la o persoană 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceştia în scopul obţinerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală pe perioadă nedeterminată.

Din 2013, arată anchetatorii, Cordoş a pretins şi a primit, de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, senatorul Alexandru Cordoş, ar fi avut-o asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să le obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurist consult etc.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine Mihaelei Cordoş.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Cluj, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză şi de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de Mihaela Lucia Cordoş, cu măsura controlului judiciar.

În acest dosar anchetatorii au făcut o disjungere şi vor continua ancheta faţă de Alexandru Cordoş, senator în Parlamentul României, care s-a autosuspendat din PSD după declanşarea anchetei, pentru complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată, şi faţă de fiica lor, Andreea Alexandra Cordoş pentru trei fapte de cumpărare de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi trei fapte de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada ianuarie - aprilie 2015, Mihaela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, care ştia că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile amintite. În 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoş a mers la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical la Spitalul Clinic Judeţean Cluj. În alte două rânduri, aceasta a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici