SRI a primit 5 oferte pentru echipamentele sistemului naţional de protecţie a infrastructurilor IT&C

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a primit cinci oferte pentru furnizarea de echipamente IT necesare sistemului naţional de protecţie a infrastructurilor IT&C ale ţării împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul cibernetic, proiect estimat la 32,3 milioane de lei (cu TVA).

439 afișări
Imaginea articolului SRI a primit 5 oferte pentru echipamentele sistemului naţional de protecţie a infrastructurilor IT&C

SRI a primit 5 oferte pentru echipamentele sistemului naţional de protecţie a infrastructurilor IT&C (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Ofertanţii sunt Kapsch România şi consorţiile formate din Mira Telecom, Logika IT Solutions şi Frontal Communication, Logic Computer şi Revitalco Management&Consulting, Certsign şi UTI Grup, precum şi Softline International, European Funds Invest, Transcendence Systems Group şi S&T România.

Licitaţia presupune achiziţionarea unei platforme analitice pentru investigarea agresiunilor cibernetice, a unui sistem de arhivare (librărie de benzi magnetice) şi a unei soluţii de tip whitelisting, care permite sistemului de operare să ruleze doar aplicaţiile software incluse într-o bază de date, prevenind astfel utilizarea unor programe malware.

Proiectul va avea o durată de 4 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

SRI a mai iniţiat, începând cu ianuarie 2014, alte 14 licitaţii care au vizat achiziţionarea de echipamente şi servicii de instruire pentru realizarea unui sistem naţional de protecţie a infrastructurilor IT&Cde interes naţional împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul cibernetic.

Valoarea totală estimată a contractelor s-a ridicat la aproximativ 210 milioane de lei, cu TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici