Stafilococ auriu, depistat la angajaţii complexului din Venus unde 19 persoane s-au îmbolnăvit

Toxiinfecţia alimentară de la jumătatea lunii iulie la un complex hotelier din staţiunea Venus, unde 19 persoane s-au îmbolnăvit, a fost provocată de un stafilococ auriu preluat de la angajaţi, focarul fiind declarat închis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2674 afișări
Imaginea articolului Stafilococ auriu, depistat la angajaţii complexului din Venus unde 19 persoane s-au îmbolnăvit

Stafilococ auriu, depistat la angajaţii complexului din Venus unde 19 persoane s-au îmbolnăvit (Imagine: Lucian Muntean/ Mediafax Foto)

Potrivit DSP Constanţa, focarul de toxiinfecţie alimentară, în urma căruia 19 persoane s-au îmbolnăvit uşor, trei dintre ele fiind internate câteva ore în spitalul din Mangalia, a fost determinat de toxina Staphylococcus aureus hemolitic (stafilococul auriu), calea de transmitere fiind digestivă.

Sursa de contaminare a fost stabilită în rândul personalului din blocul alimentar.

"Purtătorii au fost scoşi din blocul alimentar în vederea tratamentului de sterilizare şi vor fi reprimiţi la locul de muncă doar după controlul bacteriologic negativ”, au declarat, vineri, reprezentanţii DSP Constanţa, adăugând că îmbolnăvirile au fost cauzate de nerespectarea măsurilor de igienă individuală şi de la locul de muncă de către personalul din blocul alimentar.

În data de 20 iulie, 19 persoane cazate în regim all inclusive la un complex hotelier din staţiunea Venus au prezentat simptome uşoare de toxiinfecţie alimentară după ce au servit cina, iar o familie cu un copil a ajuns la spitalul din Mangalia cu forme mai agresive ale bolii. Ei au putut plecat după două ore de tratament, fără să mai fie nevoie de internare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici