Potrivit DSP Constanţa, focarul de toxiinfecţie alimentară, în urma căruia 19 persoane s-au îmbolnăvit uşor, trei dintre ele fiind internate câteva ore în spitalul din Mangalia, a fost determinat de toxina Staphylococcus aureus hemolitic (stafilococul auriu), calea de transmitere fiind digestivă.
Sursa de contaminare a fost stabilită în rândul personalului din blocul alimentar.
„Purtătorii au fost scoşi din blocul alimentar în vederea tratamentului de sterilizare şi vor fi reprimiţi la locul de muncă doar după controlul bacteriologic negativ”, au declarat, vineri, reprezentanţii DSP Constanţa, adăugând că îmbolnăvirile au fost cauzate de nerespectarea măsurilor de igienă individuală şi de la locul de muncă de către personalul din blocul alimentar.
În data de 20 iulie, 19 persoane cazate în regim all inclusive la un complex hotelier din staţiunea Venus au prezentat simptome uşoare de toxiinfecţie alimentară după ce au servit cina, iar o familie cu un copil a ajuns la spitalul din Mangalia cu forme mai agresive ale bolii. Ei au putut plecat după două ore de tratament, fără să mai fie nevoie de internare.
Citeşte şi: Pompierii au identificat probleme la instalaţiile electrice de la Metrou. Ce alte nereguli au fost găsite
Citeşte şi: Anchetă la un complex turistic din Năvodari după ce nouă copii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară
Citeşte şi: Peste 70% din ambulanţele SMURD şi ale serviciilor judeţene au o vechime de aproape opt ani
Citeşte şi: Ministerul Sănătăţii: O femeie de 79 de ani a murit în urma infectării cu virusul West Nile
Citeşte şi: Trei bărbaţi aflaţi pe o ambarcaţiune defectă, salvaţi de poliţiştii de frontieră în dreptul staţiunii Eforie Nord – VIDEO
Citeşte şi: Pistele de biciclişti din Capitală, aproape impracticabile. Primăria promite piste noi – FOTO
Citeşte şi: Prima soţie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu : Statul român îmi hărţuieşte copilul – VIDEO