Suedia-România | Jandarmeria, despre bannerele anti-PSD pe stadion: Măsurile de interzicere, luate de organizator

Măsurile de interzicere a accesului în stadion pentru meciul dintre naţionalele Suediei şi României, cu anumite mesaje, nu au fost aplicate de Jandarmeria Română, ci de organizatorul partidei de fotbal şi de cel al competiţiei, anunţă reprezentanţii Jandarmeriei.

3415 afișări
Imaginea articolului Suedia-România | Jandarmeria, despre bannerele anti-PSD pe stadion: Măsurile de interzicere, luate de organizator

Jandarmeria, despre bannerele anti-PSD de la meciul Suedia-România: Măsurile de interzicere, luate de organizator

"În data de 11.03.2019, a fost primită o solicitare oficială din partea poliţiei suedeze cu privire la acordarea de sprijin operational pentru meciul de fotbal Suedia - România, prin intermediul a 2 ofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române. Astfel de misiuni nu sunt de noutate, ele se desfăşoară în mod obişnuit cu ocazia evenimentelor sportive internaţionale", arată Jandarmeria Română, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Explicaţiile vin în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora reprezentanţi ai Jandarmeriei Române ar fi blocat accesul suporterilor români cu bannere anti-PSD la meciul de fotbal Suedia-Romania.

Jandarmii transmit însă că măsura a fost luată de organizatorii meciului.

"Măsurile de interzicere a accesului în stadion cu anumite mesaje nu au fost aplicate de Jandarmeria Română, ci de organizatorul partidei de fotbal şi de cel al competiţiei care au pus în aplicare prevederile articolului 44 din UEFA Safety and Security Regulation, ediţia 2006. Regulamentul spune că promovarea sau afişarea, prin orice mijloace, a mesajelor politice sau a oricărei alte acţiuni politice din interiorul sau în imediata vecinătate a stadionului este strict interzisă înainte, în timpul şi după partida de fotbal", arată Jandarmeria.

Reprezentanţii jandarmilor spun că agenţilor români aflaţi la meci nu li s-a solicitat sa traducă şi nu au tradus mesajele aflate în posesia suporterilor români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici