Timişoara va avea un nou stadion. Va fi pe structură metalica şi va avea un număr minim de 9000 de locuri

  • Noul stadion din Timişoara va fi gata în 3 ani şi 3 luni
  • Investiţia se estimează la 87,3 milioane de lei
  • Noua construcţie vine în contextul în care zilele acestea s-au împlinit 100 de ani de la înfiinţarea clubului Politehnica Timişoara.
445 afișări
Imaginea articolului Timişoara va avea un nou stadion. Va fi pe structură metalica şi va avea un număr minim de 9000 de locuri

Primăria Timişoara investeşte peste 87 de milioane de lei în contrucţia unui nou stadion

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Primăriei Timişoara, s-a demarat procesul de licitaţie pentru elaborarea proiectului tehnic şi de execuţie a noului stadion pe structură metalica. Acesta va avea o suprafaţă de peste 9000 mp şi un număr minim de 9000 de locuri, din care 508 locuri la VIP şi 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat şi un parc cu loc de joacă şi o parcare.
 
Stadionul va avea fundaţie de beton şi structură metalică şi va fi de categoria4, în conformitate cu cerinţele UEFA şi International Football Association Board.
 
Noua construcţie vine în contextul în care zilele acestea s-au împlinit 100 de ani de la înfiinţarea clubului Politehnica Timişoara.
 
”Zilele acestea am sărbătorit 100 de ani de la înfiinţarea clubului fanion al oraşului: Politehnica Timişoara. Un centenar dulce-amar, având în vedere că Timişoara nu are un stadion pe măsura ambiţiilor noastre fotbalistice. Niciun alt stadion nu ar putea lua locul lui <Dan Păltinişanu>, însă până când acesta va fi modernizat de Consiliul Judeţean Timiş, consider că este sarcina administraţiei locale să ofere o infrastructură sportivă adecvată. Azi am semnat actele necesare pentru scoaterea la licitaţie a proiectării şi execuţiei noului stadion din Calea Buziaşului, primul construit după Revoluţie, care va oferi o nouă identitate şi va ridica standardul de urbanism al zonei”, a declarat primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz. 
 
Valoarea estimată este de 87,3 milioane de lei, iar durata totală pentru realizarea proiectului şi execuţiei este de 3 ani 3 luni.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici