Trafic de călători prin Vama Siret mai mic cu 30% după limitarea produselor ce pot fi aduse în ţară

Traficul de călători prin Vama Siret a scăzut în acest an cu 30 la sută după aplicarea, din luna februarie, a ordinului ANAF de limitare a produselor ce pot fi introduse în ţară, potrivit unei statistici a Biroului Vamal Siret, prezentată în cadrul Colegiului Prefectural Suceava.

Share pe Facebook 368 afişări

Imaginea articolului Trafic de călători prin Vama Siret mai mic cu 30% după limitarea produselor ce pot fi aduse în ţară

Trafic de călători prin Vama Siret mai mic cu 30% după limitarea produselor ce pot fi aduse în ţară (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Potrivit acestei statistici, în primele şase luni ale acestui an, în sectorul de călători, traficul a fost de 250.000 de persoane la intrarea în ţară şi de 238.547 de persoane la ieşirea din ţară, iar faţă de întreg anul 2013, când traficul înregistrat a fost de 796.983 persoane înregistrate ca intrate în ţară şi 816.746 de persoane înregistrate pe sensul de ieşire din ţară, se constată o scădere cu aproximativ 30 la sută a traficului în anul 2014 la sectorul de călători.

"Aceasta se datorează, în principal, unor restricţii impuse prin aplicarea instrucţiunilor privind asigurarea supravegherii vamale şi gestionarea informaţiilor referitoare la unele categorii de bunuri introduse în România de către călători în bagajele personale, instrucţiuni aprobate prin Ordinul Preşedintelui A.N.A.F. numărul 230/2014, cu aplicare începând cu data de 15.02.2014", se arată în documentul Biroului Vamal Siret.

Sursa citată arată că prin aplicarea instrucţiunilor se impun restricţii cantitative în special produselor supuse accizării, fiind permisă intrarea cu două pachete de ţigarete, un litru de produse alcoolice peste 22%, patru litri de vin, 16 litri de bere, zece litri de carburant peste capacitatea rezervorului standard, pentru fiecare persoană, o singură dată în decurs de o săptămână.

În document se menţionează că prin această măsură s-a reuşit în bună măsură restrângerea micului trafic de frontieră în condiţiile în care dimensiunea micului trafic de frontieră de la Biroul Vamal de Frontieră Siret a fost generat în principal de diferenţele de preţ practicate la unele produse pe piaţa din Ucraina, comparativ cu cele practicate pe piaţa romanească.

În analiza Biroului Vamal de Frontieră Siret se mai arată că traficul de persoane creşte foarte mult în sezonul estival, în perioada 1 iunie-31 august datorită fluxului de turişti din ţări precum Ucraina, Rusia, Belarus care doresc să-şi petreacă concediul în Grecia, Turcia, România sau Bulgaria şi s-a constatat că aproximativ 55 la sută din totalul cetăţenilor ucraineni care intră în ţară pe parcursul întregului an sunt înregistraţi doar în perioada sezonului estival.

De asemenea, aceleaşi date se înregistrează şi pentru aproximativ 70 la sută dintre cetăţenii ruşi şi 89 la sută pentru cetăţenii bieloruşi.

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
VAMA SIRET ,
TRAFIC ,
RESTRICŢIE PRODUSE
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.