Trafic feroviar blocat între Sibiu şi Râmnicu Vâlcea, după ce un tren a lovit un tir bulgăresc. Cinci trenuri au fost anulate

Traficul feroviar între Sibiu şi Râmnicu Vâlcea este blocat, după ce un tren InterRegio a lovit un tir bulgăresc fără remorcă ajuns pe calea ferată, iar locomotiva garniturii feroviare a deraiat în uma impactului, şoferul bulgar fiind rănit uşor. Cinci trenuri au fost anulate, pasagerii din garniturile blocate fiind transportaţi către destinaţii cu mijloace auto, anunţă compania feroviară.

527 afișări
Imaginea articolului Trafic feroviar blocat între Sibiu şi Râmnicu Vâlcea, după ce un tren a lovit un tir bulgăresc. Cinci trenuri au fost anulate

Trafic feroviar blocat între Sibiu şi Râmnicu Vâlcea, după ce un tren a lovit un tir bulgăresc

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu, accidentul a avut loc în comuna Racoviţă, satul Tutuleşti, în apropierea staţiei CFR Cornetu.

"A fost un impact între tren şi tir, autovehicul de tonaj greu ajuns pe calea ferată aflată în imediata apropiere a şoselei. Circulaţia feroviară între Sibiu şi Râmnicu Vâlcea este blocată în acest moment. Nu se ştie împrejurarea în care tirul a ajuns pe calea ferată, în urma impactului locomotiva trenului de persoane sărind de pe şine. Călătorii din tren nu au fost răniţi, însă şoferul tirului este rănit uşor, nefiind sub influenţa băuturilor alcoolice", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu.

CFR Călători informează că, în urma accidentului de pe Valea Oltului, în care un autocamion a intrat în gabaritul căii ferate şi a fost lovit de trenul Regio 2066 Podu Olt - Piatra Olt, blocând circulaţa trenurilor între staţiile Lotru şi Cornet, în traficul feroviar s-au produs modificări.

Concret, IR 1720, care circula intre Sibiu şi Craiova, a fost anulat pe ruta Cornet - Craiova; IR 1724 care circula intre Craiova şi Braşov, a fost anulat pe ruta Lotru - Braşov; R 13121 care circula între Podu Olt şi Piatra Olt, a fost anulat pe ruta Lotru - Podu Olt; R 2068 care circula între Sibiu şi Rm. Vâlcea, a fost anulat pe ruta Cornet - Rm. Vâlcea; R 2061care circulă între Piatra Olt şi Sibiu, a fost anulat pe ruta Lotru - Sibiu.

CFR precizează că pasagerii "sunt transbordaţi cu mijloace auto până la alte trenuri, către destinaţiile finale".

CFR Călători îşi cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat.

Traficul rutier pe DN 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, în zona localităţii vâlcene Racoviţă, unde un tir a fost lovit de tren, a fost blocat, duminică, pentru a permite macaralei de mare tonaj ajunsă la faţa locului să scoată autovehiculul de pe terasament, iar locomotiva deraiată să fie repusă pe şine.

Din primele informaţii, şoferul tirului ar fi adormit la volan, astfel că a ajuns pe calea ferată.

Accidentul s-a produs în jurul orei 5.15.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici