FOTO Traficul rutier pe DN 64 este închis pe termen nelimitat, între judeţele Olt şi Vâlcea, din cauza unui pod degradat

Traficul rutier pe DN 64 este închis total, de joi seara, între Vâlcea şi Olt, în Găneasa, unde un pod care traversează un pârâu a fost avariat de precipitaţiile de săptămână trecută. Autorităţile spun că singură variantă ocolitoare este pe drumul judeţean 677, prin Salcia.

2084 afișări
Imaginea articolului FOTO Traficul rutier pe DN 64 este închis pe termen nelimitat, între judeţele Olt şi Vâlcea, din cauza unui pod degradat

FOTO Traficul rutier pe DN 64, închis pe termen nelimitat, între judeţele Olt şi Vâlcea, din cauza unui pod degradat

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Slatina, Adrian Motorga, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că circulaţia rutieră este restricţionată total, de joi seara, de la ora 20.00 pe termen nelimitat. În zonă, circulaţia era deja restricţionată pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone.

Motorga a adăugat că toate autovehiculele trebuie să ocolească prin localitatea Salcia.

„Începând cu ora 20.00, traficul rutier este restricţionat total pe DN 64, la kilometrul 35+900, la podul peste Valea Negrişoara, din cauza faptului că s-au accentuat problemele de acolo, făcând improprie circulaţia autovehiculelor. Varianta de ocolire pentru toate autovehiculelele va fi pe Salcia, pe drumul judeţean”, a declarat Adrian Motorga.

Compania de Drumuri va asigura o variantă de circulaţie pentru localnici.

„În urma discuţiilor cu autorităţile locale şi cu Prefectura, încercăm să găsim o soluţie pentru traficul local. Am şi găsit-o, numai că trebuie făcute o serie de lucrări, este vorba despre o bretea care ocoleşte acest pod. Pentru localnici ar fi destul de greu să ocolească pe Salcia - spre exemplu, cineva care vrea să vină de la Primăria Găneasa la Dranovăţu. Începând de mâine, ne vom ocupa de această variantă locală pe care sperăm să o dăm în folosinţă în cel mult o săptămână”, a mai spus Adrian Motorga.

Reprezentanţii SDN Slatina spun că, potrivit expertizei tehnice, podul de peste Valea Negrişoara trebuie dărâmat şi reconstruit. Adrian Motorga a afirmat că procedurile de atribuire a lucrărilor vor fi făcute „în regim de urgenţă”.

„Conform expertizei tehnice, pe care noi o avem deja, expertul recomandă şi susţine ideea demolării totale şi a reconstruirii acelui pod. Demersurile vor începe în regim de urgenţă. Va fi tratat cu importanţă pentru că blochează traficul pe un drum naţional destul de important, Găneasa- Râmnicu Vâlcea şi mai ales în condiţiile în care deja avem probleme la Podul Olt, pe DN65”, a conchis Motorga.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici