Video Trei bulgari suspectaţi de zeci de tâlhării şi furturi în România, prinşi în flagrant în Argeş - VIDEO

Trei bărbaţi de cetăţenie bulgară căutaţi de aproape zece luni, bănuiţi de zeci de tâlhării şi furturi pe teritoriul ţării noastre, au fost arestaţi preventiv, după ce au fost prinşi în flagrant într-o parcare dintr-o comună din judeţul Argeş.

4081 afișări

Trei cetăţeni bulgari au fost arestaţi preventiv, la începutul lunii mai, de Judecătoria Piteşti sub suspiciunea că au comis zeci de tâlhării, distrugeri şi furturi calificate în judeţele Constanţa, Galaţi, Brăila, Buzău, Olt şi Argeş, între iulie 2015- aprilie 2016, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Bulgarii au fost prinşi în flagant în comuna Mărăcineni din judeţul Argeş, imediat după ce ar fi furat dintr-o maşină o borsetă cu 6.000 de lei, după ce iniţial au înţepat cauciucurile autoturismului. De altfel, anchetatorii susţin că toate faptele ar fi fost comise prin această metodă.

„Din cercetări a reieşit că bărbaţii ar fi acţionat, cu precădere, în parcările unor complexe comerciale. În timp ce conducătorii auto remediau penele de cauciuc, provocate de cei în cauză, ori aşezau cumpărăturile în portbagajul autovehiculelor, aceştia sustrăgeau bani sau bunuri de valoare de pe bancheta din faţă a vehiculelor, lăsate nesupravegheate şi neasigurate”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Poliţiştii spun că după fiecare astfel de faptă, cei trei bărbaţi se ascundeau pe teritoriul Bulgariei şi că pentru prinderea lor au colaborat cu autorităţile din ţara vecină.

De altfel, Poliţia Română face recomandări generale pentru a nu cădea victime ale unor astfel de fapte. Oamenii legii îi roagă pe şoferi “să fie atenţi când coboară din autoturisme pentru remedierea unor defecţiuni, să nu lase obiecte de valoare neasigurate în interior, iar în cazul în care părăresc vehiculul, chiar şi pentru scurt timp, să închidă uşile şi să acţioneze sistemul de asigurare a portierelor”.

Totodată, poliţiştii atenţionează că cei care comit acest gen de fapte devin “foarte violenţi, fiind dispuşi să să facă orice pentru a-şi asigura scăparea, motiv pentru care ar trebui să evitaţi să intraţi în conflict cu ei”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici