Trei irakieni şi un român, condamnaţi pentru înfiinţarea unor firme cu acte false

Trei irakieni şi un român au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea între doi ani şi trei ani şi şase luni, fiind acuzaţi că au înfiinţat, cu acte false, mai multe firme, ajutând astfel cetăţeni străini să obţină fraudulos vize de lungă şedere pentru derularea de activităţi comerciale în România.

344 afișări
Imaginea articolului Trei irakieni şi un român, condamnaţi pentru înfiinţarea unor firme cu acte false

Trei irakieni şi un român, condamnaţi pentru înfiinţarea unor firme cu acte false (Imagine: Shutterstock)

Tribunalul Bucureşti i-a condamnat în 27 februarie pe cei patru la pedepse între doi ani şi trei ani şi şase luni de închisoare, se arată, joi, într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Cei patru au fost condamnaţi după ce, în complicitate cu alte persoane, au înfiinţat sau au ajutat cetăţeni irakieni să înfiinţeze în România mai multe firme folosind înscrisuri false sau falsificate.

"În baza acestor firme, cetăţenii respectivi, precum şi alţii au obţinut vize de lungă şedere în scopul derulării de activităţi comerciale. Vizele au fost obţinute în mod fraudulos şi au stat la baza trecerii frauduloase a frontierei române", a precizat Poliţia Română.

Mandatele de executare a pedepsei au fost puse în aplicare, în aceeaşi zi, de poliţişti de la Direcţia de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri, în colaborare cu poliţişti de investigaţii criminale din Poliţia Capitalei şi IPJ Mehedinţi, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Cei trei cetăţeni străini au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei, iar cea de-a patra persoană a fost dusă în arestul IPJ Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici