Trenurile spre Constanţa vor pleca din Bucureşti din oră în oră

Noul plan de mers al trenurior de călători va fi pus în aplicare din 12 decembrie, ora 00.01, şi va fi valabil un an, o noutate fiind că, pe ruta Bucureşti - Constanţa, trenurile de rang superior vor circula la intervale de două ore în extrasezon şi de o oră în sezonul estival.

381 afișări
Imaginea articolului Trenurile spre Constanţa vor pleca din Bucureşti din oră în oră

Trenurile spre Constanţa vor pleca din Bucureşti din oră în oră (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Noul plan de mers al trenurilor de călători va fi valabil până la data de 10 decembrie 2011, ora 24.00, informează, luni, CFR Călători.

Prin acest program sunt prevăzute, în graficul de circulaţie proiectat, 1.478 de trenuri, din care 248 de trenuri de rang superior, 66 de trenuri internaţionale, 1.134 de trenuri de persoane şi 30 de trenuri sezoniere.

O noutate în planul de mers 2010-2011 constă în organizarea circulaţiei trenurilor de rang superior de pe relaţia Bucureşti - Constanţa şi retur sub forma graficului cadenţat, cu trenuri la interval de 2 ore în extrasezon şi o oră în sezonul estival, pentru o mai bună deservire a publicului călător, potrivit CFR Călători.

Acest sistem se va extinde şi pe relaţia Bucureşti - Brasov şi retur la trenurile de rang superior, după finalizarea lucrărilor la infrastructura feroviară care se execută pe magistrala 300, între Câmpina şi Predeal, fiind util deopotrivă călătorilor navetişti de pe relaţia Ploieşti - Bucureşti şi retur, dar şi turiştilor.

În ceea ce priveşte traficul internaţional din noul program 2010-2011, există legături directe spre Viena, Budapesta, Sofia, Belgrad, Chişinău, Kiev, Moscova, Istanbul, Thessaloniki.

De asemenea, s-a introdus un nou tren în relaţia Târgu Mureş - Budapesta şi retur, prin frontiera Episcopia Bihor, iar în perioada sezonului estival va circula o grupă de vagoane directă între Chişinau şi Constanţa.

Broşura "Mersul Trenurilor de Călători 2010-2011" costă 12 lei şi va putea fi achiziţionată din principalele staţii şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici