Tribunalul Constanţa a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu pentru ginerele lui Bercea

Tribunalul Constanţa a decis, joi, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, judecat, alături de alţi patru membri ai familiei Anghel, pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, însă decizia nu este definitivă.

74 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Constanţa a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu pentru ginerele lui Bercea

Tribunalul Constanţa a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu pentru ginerele lui Bercea (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Marius Constantin, decizia nefiind definitivă şi putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

La Tribunalul Constanţa a avut loc marţi, un nou termen în dosarul în care Fănica Anghel, Izaura Anghel, Florin Anghel, Grinică-Ion Anghel şi Marius Constantin sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu. Cu acest prilej au dat declaraţii în faţa instanţei Florin Anghel, Izaura Anghel şi Grinică-Ion Anghel, după ce la termenul anterior prezentase versiunea sa asupra faptelor Marius Constantin.

Instanţa a luat apoi în discuţie legalitatea şi temeinicia arestului preventiv în cazul lui Marius Constantin, iar cu acest prilej avocatul Pavel Abraham a cerut înlocuirea acestuia cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, instanţa rămânând în pronunţare.

Următorul termen al judecării pe fond în acest dosar a fost stabilit pentru 10 martie, când vor fi audiaţi Fănica Anghel şi Mircea Băsescu.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un alt dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici