Turist RĂNIT pe munte pentru care s-a solicitat elicopter de la SMURD

Salvamontiştii intervin, duminică, pentru salvarea unui turist rănit în zona Sâmbăta din masivul Făgăraş, fiind solicitat ajutorul unui elicopter SMURD pentru transportul victimei la un spital din Târgu Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

311 afișări
Imaginea articolului Turist RĂNIT pe munte pentru care s-a solicitat elicopter de la SMURD

Turist RĂNIT pe munte pentru care s-a solicitat elicopter de la SMURD

Preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că victima are un traumatism grav la coloană şi nu poate fi transportată altfel decât cu ajutorul elicopterului.

”Salvamontiştii intervin pentru salvarea unui turist accidentat, în vârstă de circa 45 de ani, în zona Sâmbăta, din masivul Făgăraş. Probabil are un traumatism grav la coloană, iar salvamontiştii i-au acordat primul ajutor şi l-au stabilizat. S-a considerat că nu este oportun să îl transporte până jos, astfel că s-a solicitat intervenţia unui elicopter de la SMURD Târgu Mureş cu un echipaj care cunoaşte bine zona. Vizibilitatea este bună dar este un vânt puternic, elicopterul a ajuns la victimă care va fi transportată, probabil, la un spital din Târgu Mureş”, a spus Cornoiu.

Potrivit acestuia, turistul rănit este din judeţul Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici