Tânărul care a ucis o studentă din Făgăraş a fost arestat preventiv - VIDEO

Bărbatul care a înjunghiat cu un cuţit, a violat şi apoi a incendiat o studentă de 21 de ani, din Făgăraş, peste care a intrat în locuinţă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, luni seară, de Tribunalul Braşov.

177 afișări
Imaginea articolului Tânărul care a ucis o studentă din Făgăraş a fost arestat preventiv - VIDEO

Tânărul care a ucis o studentă din Făgăraş a fost arestat preventiv (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Daniel Iordan a fost dus la Tribunalul Braşov din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în jurul orei 18.30, instanţa dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, potrivit judecătorului Alina Mioc, purtător de cuvânt al Tribunalului Braşov.

Agresorul şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor.

El este acuzat de omor deosebit de grav, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, viol şi violare de domiciliu.

Conform anchetatorilor, bărbatul a intrat, sâmbătă, pe fereastra lăsată deschisă a unei vile din Făgăraş, unde se afla o tânără de 21 de ani, studentă în anul II la Facultatea de Stomatologie. Aceasta a reuşit să fugă şi să se baricadeze într-o cameră, de unde a încercat să îşi sune fratele pe telefonul mobil.

Agresorul a luat un cuţit din bucătărie şi a reuşit să intre în camera unde se afla fata, a înjunghiat-o pe aceasta în gât de mai multe ori şi a lovit-o cu picioarele în faţă, până când tânăra şi-a pierdut cunoştinţa, apoi a violat-o. Pentru a-şi acoperi urmele, agresorul a dat foc cu o brichetă saltelei patului în care se afla victima, a furat telefonul mobil şi o pereche de blugi ai acesteia, pe care erau urme de sânge şi a fugit de la locul faptei.

Bărbatul a fost prins de poliţişti duminică, în apropierea locuinţei sale din Făgăraş şi încarcerat în arestul Poliţiei Braşov.

Daniel Iordan este recidivist, fiind eliberat condiţionat în 2008 după ce a fost încarcerat pentru mai multe fapte, precum furt calificat, tâlhărie, violare de domiciliu şi vătămare corporală.

Iordan a fost eliberat condiţionat în data de 22 iulie 2008 din Penitenciarul Bârcea Mare, judeţul Hunedoara, în urma unei decizii a Judecătoriei Deva.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Deva, judecătorul Cornelia Filimon, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că decizia magistraţilor a venit în urma unei propuneri a comisiei de eliberare condiţionată a Penitenciarul Bârcea Mare.

"Tânărul respectiv executase două treimi din pedepsă, adică 1.243 de zile, nu a fost sancţionat în penitenciar şi în timpul detenţiei a fost recompensat pentru bună purtare", a explicat motivul deciziei magistraţilor purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Deva, judecătorul Cornelia Filimon.

Video Stirileprotv.ro

Comisia de eliberare condiţionată a Penitenciarului Bârcea Mare, care a făcut propunerea de eliberare condiţionată a lui Daniel Iordan, este formată din opt membri, printre care şi un judecător delegat cu executarea pedepsei privative de libertate care iniţial s-au opus eliberării condiţionate a tânărului.

"Conform Codului penal, persoana în cauză a fost analizată în cursul lunii iunie (2008- n.r.) de comisia de eliberare condiţionată a penitenciarului. Hotărârea comisiei a fost de respingere a propunerii de eliberare. Propunerea a fost reanalizată în iulie 2008, când a primit aviz favorabil. Între data respingerii şi data admiterii, persoana a fost recompensată cu pachet şi vizită pentru bun comportament în perioada de detenţie. Pe timpul executării pedepsei persoana a desfăşurat activităţi productive şi nu a avut sancţiuni disciplinare", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, Gabriel Vesa.

Potrivit unor surse judiciare, prima propunere de eliberare condiţionată a fost respinsă de comisie pe motiv că deţinutul era recidivist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici