Udrea a semnat două contracte de finanţare pentru Cetatea de Scaun şi Ambulatoriul SJU Suceava

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, sâmbătă, cu autorităţile judeţene sucevene două contracte de finanţare privind reabilitarea Cetăţii de Scaun, în valoarea de 52 de milioane de lei, şi modernizarea Ambulatorului SJU Suceava, în valoare de 4,6 milioane lei.

81 afișări
Imaginea articolului Udrea a semnat două contracte de finanţare pentru Cetatea de Scaun şi Ambulatoriul SJU Suceava

Udrea a semnat două contracte de finanţare pentru Cetatea de Scaun şi Ambulatoriul SJU Suceava (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Udrea a felicitat autorităţile sucevene pentru numeroasele proiecte cu finanţare europeană sau cu finanţare prin programe interne promovate, arătând că Regiunea de dezvoltare Nord-Est are cele mai multe proiecte europene şi că sunt finalizate fondurile aproape pe toate axele din POR pentru această regiune. Ea a arătat că în 2009 a avut o foarte bună colaborare cu autorităţile sucevene în domeniul turismului şi că din statisticile ministerului succesul cel mai mare al programelor turistice a fost legat de Bucovina, atât prin proiectul Paştele în Bucovina, cât şi pentru turismul montan, de schi.

Udrea a spus că se vor continua proiectele de investiţii în turism şi că în Bucovina se va putea vorbi de o salbă de staţiuni montane care vor putea atrage numeroşi turişti.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi turismului a mai arătat că cele două proiecte semnate, sâmbătă, sunt extrem de importante, subliniind că Cetatea de Scaun devine un punct de atracţie pentru turismul cultural, turismul istoric, în timp ce prin modernizarea Ambulatorului SJU locuitorii au posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de calitate.

Proiectul "Reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a zonei de protecţie a acesteia" se va desfăşura pe parcursul a 60 de luni şi îşi propune creşterea gradului de atractivitate a cetăţii în vederea dezvoltării turistice.

Banii vor fi investiţi în restaurări, amenajări pesiagistice, crearea de locuri de parcare, reabilitarea căilor de acces şi construirea unui punct de informare. Bugetul total al proiectului este de 52,59 milioane lei, din care 35,58 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat că este un proiect ambiţios, iar Cetatea de Scaun poate fi kilometrul zero al turismului din nordul ţării, fiind cel mai important monument de acest tip din zonă.

El a arătat că în Cetate se organizează Festivalul Medieval, fiind prezentate diferite spectacole, iar după modernizare aceasta va fi un punct de atracţie şi mai mare pentru turişti.

Proiectul de modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului de specialitate la Spitalul judeţean de urgenţă Sf. Ioan cel Nou din Suceava se va desfăşura pe parcursul a 13 luni, iar în urma investiţiei se vor moderniza 14 cabinete medicale, patru săli de intervenţii şi se vor achiziţiona echipamente medicale şi mobilier specific.

Bugetul total al proiectului este de 4,6 milioane lei, din care 3,28 milioane lei este contribuţia Uniunii Europene.

La semnarea contractului privind modernizarea Ambulatorului a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că nevoile financiare pentru reabilitarea spitalului sunt mai mari şi şi-a exprimat încrederea că şi Ministerul Sănătăţii va găsi fonduri pentru aceste lucrări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici