Ultimul omagiu pentru pilotul-erou Ion Dobran. Avioanele vor survola pe deasupra Bucureştiului

  • O formaţie de aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” va survola, duminică, peste Capitală.
  • Gestul reprezintă un ultim omagiu ultimului pilot de vânătoare supravieţuitor al celui de-al doilea Război Mondial, Ion Dobran, decedat recent.
3882 afișări
Imaginea articolului Ultimul omagiu pentru pilotul-erou Ion Dobran. Avioanele vor survola pe deasupra Bucureştiului

Ultimul omagiu pentru pilotul-erou Ion Dobran. Avioanele vor survola pe deasupra Bucureştiului

Forţele Aeriene Române a transmis că o formaţie de aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” va survola partea de sud a Bucureştiului, duminică, în jurul orei 14.00, pentru a acorda un ultim omagiu pilotului de vânătoare Ion Dobran.

Generalul-locotenent (rtr.) Ion Dobran este erou al celui de-Al Doilea Război Mondial. El a murit, vineri, 24 septembrie, la vârsta de 102 ani.

„Îşi va continua zborul nestingherit şi după trecerea la cele veşnice, urmându-şi visul ce l-a călăuzit o viaţă”, transmit Forţele Aeriene Române.

Eroul pilot a participat la 340 de misiuni de război, 74 de lupte eriene, 11 vitorii şi un avion distrus la sol. A fost doborât de trei ori, dar a scăpat cu viaţă şi fără răni grave. El a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 şi împotriva germanilor după 23 august 1944.

Când a împlinit 100 de ani, Administraţia Prezidenţială a semnat două decrete pentru generalul Ion Dobran: Decretul de înaintare în gradul de general locotenent şi Decretul de conferire a Ordinului Virtutea Aeronautică în grad de Cavaler cu însemn pentru militari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici