Ultimul suspect reţinut în cazul Băhăian, arestat preventiv pentru 29 de zile

Magistraţii Tribunalului Ialomiţa au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a suspectului reţinut, marţi, în dosarul în care patronul clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian, lider al unei grupări specializate în infracţiuni economice, este acuzat de uciderea a patru persoane.

55 afișări
Imaginea articolului Ultimul suspect reţinut în cazul Băhăian, arestat preventiv pentru 29 de zile

Ultimul suspect reţinut în cazul Băhăian, arestat preventiv pentru 29 de zile (Imagine: Gândul - Facebook)

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Ialomiţa, Dan Negurean, în vârstă de 53 de ani, a fost arestat preventiv pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la înşelăciune în convenţii prin emiterea de cec-uri şi alte instrumente de plată fără acoperire care au provocat consecinţe deosebit de grave.

Avocaţii lui Negurean pot face recurs la această decizie în termen de 24 de ore.

Dan Negurean, care este din Buzău, a fost prins în noaptea de luni spre marţi, iar procurorii DIICOT Ialomiţa au emis pe numele său o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Patronul clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian - lider al unei grupări specializate în infracţiuni economice, care ar fi ordonat uciderea a patru persoane - a fost arestat preventiv, duminică, pentru 29 de zile, de Tribunalul Ialomiţa.

În acest caz în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost arestaţi preventiv, pentru 25 de zile, de Tribunalul Constanţa, şi Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, suspectaţi de comiterea celor patru crime şi a numeroase infracţiuni economice. Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş au recunoscut faptele comise şi au susţinut că au comis crimele la iniţiativia lui Sergiu Băhăian, fiindu-le frică de acesta.

Fostul patron al societăţii Sabina Product şi patron al clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian, - care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România în 1995 - era căutat pentru o fraudă de două milioane de euro, în urma unor operaţiuni comerciale, emiţând file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.

La sfârşitul acestei săptămâni, poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, BCCO Bucureşti şi BCCO Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT Serviciul Teritorial Bucureşti şi Birourile Teritoriale Constanţa şi Ialomiţa, au reuşit destructurarea grupului criminal organizat de anvergură coordonat de Sergiu Băhăian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici