Un adolescent băut s-a răsturnat cu maşina furată peste gardul unei staţii de distribuţie a gazului

Un adolescent de 17 ani, băut, din localitatea vasluiană Bogdana, s-a răsturnat cu o maşină furată peste gardul unei staţii de distribuţie a gazului, după ce a parcurs o distanţă de câţiva kilometri, poliţiştii reţinându-l pe tânăr pentru 24 de ore,însă Parchetul a dispus măsura controlului judiciar.

494 afișări
Imaginea articolului Un adolescent băut s-a răsturnat cu maşina furată peste gardul unei staţii de distribuţie a gazului

Un adolescent băut s-a răsturnat cu maşina furată peste gardul unei staţii de distribuţie a gazului (Imagine: Shutterstock)

Parchetul de lângă Judecătoria Vaslui a dispus măsura controlului judiciar faţă de un adolescent de 17 ani după ce, băut şi fără permis, acesta a furat o maşină de pe o stradă din municipiul Vaslui cu care a intrat în gardul împrejmuitor al unei staţii de distribuţie a gazului metan.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de către poliţiştii vasluieni, adolescentul a profitat de faptul că, pe strada Decebal, din municipiul Vaslui, a găsit un autoturism lăsat descuiat şi cu cheile în contact. Vasluianul s-a urcat la volanul maşinii şi a plecat cu aceasta spre localitatea de domiciliu, situată la aproximativ 25 de kilometri. După ce a parcurs câţiva kilometri, a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat cu autoturismul în afara părţii carosabile, peste gardul unei staţii de distribuţie a gazului metan, însă fără o afecta.

Ulterior, adolescentul a fugit de la locul accidentului, fiind însă găsit la scurt timp de către poliţiştii de la Biroul Rutier Vaslui.

"Accidentul s-a petrecut pe fondul consumului de alcool şi a lipsei de experienţă în conducere. Imediat după identificare, de către poliţişti, minorul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind de 0,38 mg/litru alcool pur în aerul expirat. În consecinţă, tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea exactă a alcoolemiei”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore, adolescentul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru luarea unei măsuri preventive faţă de acesta.

Procurorii vasluieni au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de tânăr pentru furt în scop de folosinţă şi conducerea fără permis a unei maşini de către o persoană care nu are acest drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici