Un alt pacient a murit la Spitalul Judeţean Galaţi, din cauza infecţiei intraspitaliceşti

Unul din cei doi pacienţi contaminaţi cu acinetobacter, la Spitalul Judeţean "Sfântul Andrei" din Galaţi, unde a fost depistat un focar de infecţie nosocomială, a murit, miercuri, în unitatea medicală, acesta fiind cel de-al doilea deces înregistrat la un pacient infectat în spitalul gălăţean.

1086 afișări
Imaginea articolului Un alt pacient a murit la Spitalul Judeţean Galaţi, din cauza infecţiei intraspitaliceşti

Un alt pacient a murit la Spitalul Judeţean Galaţi, din cauza infecţiei intraspitaliceşti (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, a confirmat decesul, precizând că acesta s-a înregistrat în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

El a declarat că au fost recoltate probe din Secţia de neurochirurgie, unde a fost depistat focarul, dar şi din Secţia de terapie intensivă, pentru a stabili sursa infecţiei, în prezent fiind aşteptate rezultatele analizelor.

Acesta este cel de-al doilea pacient infectat cu acinetobacter care a murit la Spitalul Judeţean "Sfântul Andrei" din Galaţi în ultima săptămână.

În prezent, în spitalul gălăţean mai este internat un bărbat contaminat cu aceeaşi bacterie.

Cei trei pacienţi au fost contaminaţi cu această bacterie în timp ce erau internaţi la Secţia de neurochirurgie a Spitalului Judeţean "Sfântul Andrei" din Galaţi.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a cerut, marţi, demararea unei anchete suplimentare la Secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi, după apariţia unui focar de infecţii nosocomiale.

Ritli Ladislau a solicitat o anchetă suplimentară din partea Ministerului Sănătăţii, o echipă de control a ministerului urmând să plece la Galaţi pentru a evalua situaţia de la secţia unităţii sanitare.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi s-a decis limitarea accesului vizitatorilor şi s-a impus realizarea unei dezinfecţii în secţiile spitalului şi o limitare a numărului de operaţii.

Acinetobacter baumanii este o bacterie întâlnită de obicei în infecţiile intraspitaliceşti, una dintre surse fiind aparatele de aer condiţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici