Un autocar cu 21 de copii la bord s-a răsturnat în zona Piatra Craiului

Un autocar în care se aflau 21 de copii şi trei adulţi, care circula de la Topoloveni spre Băile Felix, s-a răsturnat, luni după-amiază, pe DN 1, în zona Piatra Craiului, judeţul Bihor, un singur copil fiind rănit uşor la un picior.

437 afișări
Imaginea articolului Un autocar cu 21 de copii la bord s-a răsturnat în zona Piatra Craiului

Un autocar cu 21 de copii la bord s-a răsturnat în zona Piatra Craiului (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, Camelia Roşca, accidentul a avut loc în jurul orei 16.00, pe DN 1 (E 60), în zona Piatra Craiului, unde un autocar s-a răsturnat.

"O singură persoană a fost rănită uşor şi a refuzat transportul la spital. La locul accidentului s-au deplasat un echipaj SMURD şi o ambulanţă, însă nu a fost nevoie de intervenţie", a spus Roşca.

Potrivit sursei citate, persoana rănită este un copil care a suferit o contuzie la un picior.

Conform aceleiaşi surse, în autocarul care venea de la Topoloveni şi se îndrepta spre Băile Felix se aflau 21 de copii şi trei adulţi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, Alina Dinu, a declarat că un echipaj de poliţie se îndreaptă spre locul accidentului, iar din primele informaţii reiese că autocarului i s-au defectat frânele şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Copiii, preluaţi de un alt autocar

Cei 21 de copii şi adulţii din autocarul care s-a răsturnat, luni după-amiază, pe DN 1, în zona Piatra Craiului, judeţul Bihor, au fost preluaţi de un alt autocar pentru a ajunge la destinaţie, în staţiunea Băile Felix.

Cei 21 de copii, cu vârste între 10 şi 15 ani, şi adulţii din autocarul care, luni după-amiază, s-a răsturnat pe DN 1, în zona Piatra Craiului, din judeţul Bihor, au fost preluaţi de un alt autocar şi şi-au continuat drumul spre destinaţie, în staţiunea Băile Felix.

Potrivit prefectului judeţului Bihor, Claudiu Pop, care s-a deplasat la locul accidentului, toţi pasagerii sunt în stare bună.

"Din fericire, nu a fost nimeni rănit. Doar un copilaş spunea că îl doare un picior, dar şi el este bine. S-au făcut toate demersurile pentru a fi preluaţi şi transportaţi în siguranţă la destinaţie. Au avut un înger păzitor cu ei", a spus prefectul.

Alături de prefect, la locul accidentului a ajuns şi un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, condus de comisarul şef Silviu Popa, care a început cercetările în acest caz.

"Accidentul s-a produs pe partea de coborâre, spre localitatea Corniţel. Şoferul a avut prezenţă de spirit, pentru că a reuşit să scoată vehiculul de pe drumul principal, care e plin de serpentine, pe un drum lateral, unde însă s-a răsturnat. Din fericire nu a fost nimeni rănit", a explicat ofiţerul.

Potrivit acestuia, poliţiştii au început audierea şoferului şi fac primele verificări la locul în care s-a petrecut accidentul.

"Se vor verifica autorizaţiile, documentele maşinii, tot", a spus Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici