Un copil de 2 ani a ajuns la spital în Gorj după ce a fost bătut de tată. Motivul este uluitor

Copilul de doi ani care a ajuns, marţi, la un spital din Gorj ar fi fost bătut de tatăl lui, pentru că se certa cu fratele mai mare, potrivit primarului din Motru, localitate în care a avut loc incidentul. Tatăl celor doi copii, în vârstă de 44 de ani, este audiat la Poliţie.

1382 afișări
Imaginea articolului Un copil de 2 ani a ajuns la spital în Gorj după ce a fost bătut de tată. Motivul este uluitor

Un copil de doi a ajuns la spital în Gorj după ce a fost bătut de tată. Motivul bizar: se certa cu fratele lui

Copilul de doi ani a ajuns, marţi, la spitalul din Motru, cu o ambulanţă, însoţit de mama lui. Medicii au decis, la scurt timp, să-l transfere la Craiova, în judeţul Dolj, pentru a fi consultat de un neurochirurg.

Primarul oraşului Motru, unde a avut loc incidentul, spune că tatăl copilului lucrează la o firmă de prelucrare a lemnului, iar mama la o fabrică de panificaţie şi că cei doi muncesc în ture.

„Am fost la spital. Tatăl lucrează la o societate de prelucrare a lemnului din Motru, iar mama la o fabrică de panificaţie, tot în Motru. Au doi copii, unul de doi ani, unul de şase ani. Marţi, mama copiilor a venit la spital cu cel mic, cu leziuni destul de importante pe corp, două vânătăi foarte mari şi cu umflături în frunte. Un copilaş de doi ani, frumos foc. Cel mare nu era lovit. A spus că, atunci când se mai jucau şi tatăl era acasă, se enerva că se certau pe jucării sau că făceau gălăgie şi îi mai bătea. Părinţii lucrau în ture şi probabil aveau grijă cu rândul de ei, mai apelau la o rudă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gigel Jianu, primarul oraşului Motru.

Acesta spune că băiatul avea şi traumatisme mai vechi. „Pe corp s-au găsit câteva leziuni mai vechi, ceea ce înseamnă că acest copil a mai fost lovit. Din declaraţiile băiatului mai mare, tatăl l-ar fi bătut. Şi soţia a declarat, de asemenea, că tatăl îl mai bătea şi că şi astăzi l-a bătut. După cum am văzut eu loviturile, l-a lovit cu palma şi, copilaşul fiind mic, probabil a dat cu capul de ceva, ori de mobilă, dacă avea vânătăile acelea groaznice. Copilul era speriat, plângea când i s-au luat probe de sânge. A fost trimis la Craiova, având în vedere loviturile de la cap”, a mai spus Gigel Jianu.

Fratele mai mare al băiatului bătut a fost dus într-un centru al DGASPC. „Copilul de doi ani mai are un frate de şase ani, care, până la clarificarea situaţiei, a fost preluat de către DGASPC, cu acordul mamei, situaţia urmând a fi reevaluată după externarea mamei şi a minorului de doi ani”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Tatăl celor doi copii a fost dus la Poliţie, pentru audieri, fiind deschisă o anchetă în acest caz.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe asupra unui membru de familie şi rele tratamente aplicate minorului. Din primele cercetări a reieşit faptul că un bărbat de 44 de ani, din municipiul Motru, ar fi exercitat acte de violenţa asupra fiului său de doi ani”, a declarat Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Taguri:
copil,
bătut,
tată

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici