Un deţinut în vârstă de 27 de ani, care s-a simţit rău şi a fost consultat la cabinetul închisorii, a murit

Un deţinut în vârstă de 27 de ani care s-a simţit rău şi a primit asistenţă medicală la cabinetul Penitenciarului din Baia Mare a murit la spital, după ce a intrat în stop cardio-respirator. Tânărul urma să fie eliberat peste 3 luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1687 afișări
Imaginea articolului Un deţinut în vârstă de 27 de ani, care s-a simţit rău şi a fost consultat la cabinetul închisorii, a murit

Un deţinut în vârstă de 27 de ani, care s-a simţit rău şi a fost consultat la cabinetul închisorii, a murit

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Baia Mare, Andreea Dobriţoiu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au deschis un dosar penal şi fac cercetări în cazul morţii tânărului de 27 de ani.

În 22 septembrie, deţinutul în cauză a acuzat o stare de rău şi a solicitat să fie prezentat la cabinetul medical, lucru care s-a şi întâmplat de îndată. Colegii l-au prezentat la cabinetul medical unde avem asistenţă medicală non-stop. Personalul medical aflat în serviciu i-a acordat primul ajutor şi a efectuat şi manevre de resuscitare şi deţinutul a fost stabilizat. De la noi a plecat în stare stabilă către Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Baia Mare. Starea acestuia s-a deteriorat din nou, personalul medical de la spital a reluat manevrele de resuscitare, dar din păcate a fost declarat decesul persoanei în jurul orei 12.50”, a spus Andreea Dobriţoiu.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Baia Mare a subliniat că deţinutul a plecat stabil de la cabinetul închisorii şi a murit, la spital, după ce a intrat în stop cardio-respirator.

Potrivit sursei citate, despre acest caz s-a înştiinţat familia, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate.

Tânărul săvârşea o condamnare de 3 ani şi 4 luni pentru complicitate la furt calificat şi urma să fie eliberat peste 3 luni.

El nu era cunoscut cu afecţiuni medicale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici