Un jandarm constănţean a imobilizat un bărbat care ameninţase cu un cuţit călătorii unui autobuz

Un bărbat care ameninţase cu un cuţit călătorii dintr-un mijloc de transport în comun din municipiul Constanţa a fost imobilizat de un jandarm care a urcat în autobuzul respectiv după ce mai mulţi cetăţeni i-au solicitat ajutorul.

366 afișări
Imaginea articolului Un jandarm constănţean a imobilizat un bărbat care ameninţase cu un cuţit călătorii unui autobuz

Un jandarm constănţean a imobilizat un bărbat care ameninţase cu un cuţit călătorii unui autobuz

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Constanţa, vineri seară, plutonierul major Gabriel Tănase, care asigura paza şi protecţia instituţională la Consulatul General al Federaţiei Ruse din Municipiul Constanţa, a observat în interiorul autobuzului care circula pe linia 42, oprit la semaforul aflat la intersecţia străzii Mihai Viteazu cu bulevardului Ferdinand, mai multe persoane care strigau şi băteau cu palmele în geamul din spate al autobuzului.

Subofiţerul a alergat către autobuz, iar conducătorul auto a deschis uşa din spate pe care au coborât patru persoane. Trei dintre acestea au indicat un bărbat care ameninţa cetăţenii din autobuz cu un cuţit. Subofiţerul a imobilizat persoana respectivă şi a cerut sprijinul unei echipe de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi, care a ajuns imediat la faţa locului şi a făcut un control corporal sumar asupra bărbatului care provocase scandalul.

Asupra acestuia, jandarmii au găsit în pantaloni, la spate, un cuţit cu lama de 17 centimetri, cu mâner de lemn şi un satâr cu lama de 13 centimetri. Bărbatul, aflat în stare de ebrietate, le-a declarat jandarmilor că nu are nicio vină, că nu a ameninţat pe nimeni cu cuţitul şi că se întorcea acasă de la un grătar.

Cele trei persoane au spus oamenilor legii că acesta s-a urcat de la staţia Dacia, a început să facă scandal, a înjurat pasagerii, iar la un moment dat a dus mâna la spate pentru a scoate cuţitul. Un pasager a observat acest lucru şi l-a avertizat pe tânărul care devenise ţinta scandalagiului, iar tânărul i-a întors mâinile la spate bărbatului respectiv şi i-a rugat pe ceilalţi pasageri să sune la 112 şi să anunţe incidentul. Atunci când autobuzul a ajuns în zona intersecţiei străzii Mihai Viteazu cu bulevardul Ferdinand cetăţenii l-au alertat pe jandarmul aflat în postul de pază.

Bărbatul care a provocat scandalul, în vârstă de 36 de ani, este anchetat pentru comiterea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice prin ameninţări şi portul şi folosirea fără drept de obiecte periculoase în mijloacele de transport în comun, cazul fiind preluat de poliţiştii Secţiei 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici