Un nou protocol cu SRI. Inspecţia Judiciară ar fi început procedura de desecretizare a înţelegerii. Ce spune un vicepreşedinte CSM

Procurorul Codruţ Olaru, vicepreşedintele CSM, a spus, miercuri, că reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au transmis instituţiei o adresă prin care anunţau că există un protocol încheiat cu SRI, dar şi că, la finele lunii martie, s-a declanşat deja procedura de desecretizare.

1107 afișări
Imaginea articolului Un nou protocol cu SRI. Inspecţia Judiciară ar fi început procedura de desecretizare a înţelegerii. Ce spune un vicepreşedinte CSM

Un nou protocol cu SRI. Inspecţia Judiciară ar fi început procedura de desecretizare a înţelegerii cu SRI. Ce spune un vicepreşedinte CSM

„Să fim oneşti, Inspecţia Judiciară a comunicat datele pe care le-am solicitat. Mai mult decât atât, Înspecţia Judiciară a precizat în adresă că au demarat, în 21 martie, procedura de declasificare a acelui protocol. (...) Nu plec de la o prezumţie de lipsă de obiectivitate în raport cu IJ. Categoric, nu”, a spus vicepreşedintele Codruţ Olaru, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de miercuri.

Inspecţia Judiciară a comunicat CSM toate informaţiile solicitate, inclusiv cele cu privire la denunţare şi desecretizare. Nu sunt abilitat să ofer mai multe detalii”, a transmis şi Alin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare.

Vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, a anunţat, în şedinţa plenului Consiliului de miercuri, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Inspecţia Judiciară, CSM şi Parchetul General au încheiat protocoale cu serviciile, celelalte entităţi din justiţie neavând astfel de protocoale.

"Aduc la cunoştinţă că, în urma şedinţei plenului din martie s-a făcut o astfel de solicitare de către CSM către toate entităţile din sistemul juridic de a ne comunica toate protocoalele din 2005 până în prezent. Am primit corespondenţă cu entităţi din sistemul judiciar care au comunicat că au existat şi există sau au denunţat: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Inspecţia Judiciară (IJ). La nivelul CSM a fost încheiat un astfel de protocl denunţat în 2017 de către vechea conducere. Toate celelalte entităţi din sistemul judiciar, că ne referim la grefieri sau la alte instanţe, pentru 2005-2018, nu au încheiat astfel de protocoale. Tot ce am prmit la nivelul Consiliului, nu sunt ataşate protocoalele în forma lor scrisă. Toată situaţia a vizat doar o corespondenţă minimală", a anunţat procurorul Codruţ Olaru, vicepreşedinte CSM, în şedinţa plenului Consiliului de miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici