Un preot rus a supărat regimul lui Putin. A fost arestat pentru că le-a spus soldaţilor că vor ajunge în Iad

  • Cine nu e cu Putin, e împotriva lui. Un fost preot rus a fost arestat pentru că a condamnat invaiza Ucrainei de către Rusia.
  • Preotul a fost arestat în baza legii care interzice răspândirea de „informaţii false” despre armata rusă.
9310 afișări
Imaginea articolului Un preot rus a supărat regimul lui Putin. A fost arestat pentru că le-a spus soldaţilor că vor ajunge în Iad

Captură YouTube

Ioann Kurmoyarov a fost arestat în Sankt Petersburg, marţi. Casa lui a fost verificată de către o echipă de investigatori, care i-a luat obiectele religioase, sutana, un laptop, o tabletă şi un telefon, citează ziarul rus independent Mediazona. 
 
Recent, preotul distribuise un material video cu titlul „cine va ajunge în Iad şi cine, în Rai?”, în cadrul căruia a vorbit despre „propaganda Kremlinului”, făcând totodată aluzie la faptul că invazia Rusiei în Ucraina a fost o exercitare a puterii din partea cuiva chiar mai puternic decât preşedintele Vladimir Putin. 
 
În martie, guvernul rus a trecut o lege de cenzură care sancţionează distribuirea de „ştiri false” despre armata rusă, iar pedeapsa este de până la 15 ani de închisoare.
 
„Vreau să dezamăgesc pe oricine crede în această falsitate (n.red. discursul Rusiei despre invazia în Ucraina). Cei care pornesc război nu vor ajunge în Rai. Ucraina nu a atacat Rusia”, afirmă preotul în filmare. 
 
„Cine vrea să ajungă în Rai ar trebui să-şi schimbe religia şi să devină militant islamist, pentru că acolo este conceptul de „război sfânt”, mai spune Kurmoyarov.
 
În ceea ce-i priveşte pe soldaţii ruşi care atacă Ucraina, preotul spune că „voi sunteţi agresorii care au atacat şi ucis civili. Vă repet, voi nu veţi ajunge în niciun Rai, ci în Iad”.
 
„Declaraţiile” lui Kurmoyarov contrazic retorica celorlalţi ruşi. În aprilie, prezentatorul TV Vladimir Soloviov, a spus pe post că „ruşii vor ajunge în rai” dacă va exista un război nuclear. 
 
Nu este prima oară când preotul supără autorităţile. Anul trecut, a fost caterisit pentru că l-a criticat pe ministrul Apărării, Serghei Şoigu, pentru decizia sa de a construi o catedrală militară lângă Moscova, care să aibă un mozaic cu figurile lui Putin şi Şoigu, iar un altul cu soldaţi ruşi care ţin în braţe portretul fostul lider sovietic Stalin. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici