Un tir cu azotat de amoniu şi o autoutilitară cu vopsea s-au ciocnit pe DN 6. Traficul a fost blocat pentru aproape două ore

Traficul pe DN 6, blocat, luni dimineaţă, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, după ce o autoutilitară care transporta vopsea s-a ciocnit cu un tir plin cu azotat de amoniu, a fost reluat.

263 afișări
Imaginea articolului Un tir cu azotat de amoniu şi o autoutilitară cu vopsea s-au ciocnit pe DN 6. Traficul a fost blocat pentru aproape două ore

Un tir cu azotat de amoniu şi o autoutilitară cu vopsea s-au ciocnit pe DN 6. Traficul este blocat (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, circulaţia la intrarea în localitatea Gura Văii a fost reluată la mai puţin de două ore de la producerea accidentului, administratorii firmei căreia îi aparţine azotatul de amoniu transportat de autotrenul implicat în accident urmând să fie anunţaţi pentru a stabili ce se va întâmpla cu încărcătura şi autovehiculul rămas la locul accidentului.

TIR-ul înmatriculat în judeţul Constanţa era încărcat cu aproximativ 24 tone de azotat de amoniu, la locul producerii accidentului fiind în continuare un echipaj de poliţie şi un altul de jandarmi care să supravegheze zona şi să păzească încărcătura.

În urma accidentului, autoutilitara, care era înmatriculată în Turcia, a fost distrusă în totalitate.

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Mehedinţi, comisar şef Gabriel Lică, primele date arată că principala cauză a accidentului este pătrunderea pe contrasens a autoutilitarei care transporta vopsea, şoferul acesteia, în vârstă de 35 de ani, decedând pe loc.

Pompierii au intervenit pentru descarcerarea bărbatului decedat, dar şi a şoferului TIR-ului, care a fost transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Imediat după producerea accidentului a existat pericolul producerii unei exploziei întrucât o cantitate importantă de combustibil s-a scurs pe carosabil, dar şi din cauza încărcăturii din cele două autovehicule implicate în accident, pompierii izolând zona. De asemenea, carosabilul a fost spălat de pompieri şi drumari, ulterior traficul fiind redeschis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici