Universitatea Bucureşti, despre acuzaţiile de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu: „E necesară o analiză serioasă”

Este necesară o analiză serioasă, în afara oricărei presiuni de orice natură, transmit, marţi, reprezentanţii Univestităţii Bucureşti, după noile acuzaţii de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

1874 afișări
Imaginea articolului Universitatea Bucureşti, despre acuzaţiile de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu: „E necesară o analiză serioasă”

Universitatea Bucureşti, despre acuzaţiile de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu: „E necesară o analiză serioasă”

Universitatea din Bucureşti a transmis, marţi, un punct de vedere referitor la acuzaţiile de plagiat care i se aduc ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Reprezentanţii Universităţii spun că este nevoie de o analiză serioasă, în afara oricărei presiuni.

„În privinţa acuzaţiilor de plagiat care i se aduc Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, considerăm necesară o analiză serioasă, în afara oricărei presiuni de orice natură, analiză care să fie realizată de îndată de către instituţiile abilitate din cadrul universităţii implicate şi de instituţiile responsabile ale statului. În aceste vremuri tot mai tulburi, educaţia are nevoie de valori puternice şi de un etos care să ghideze noile generaţii în formarea lor ca buni cetăţeni, profesionişti desăvârşiţi şi implicaţi în societate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Universitatea Bucureşti.

Noua discuţie despre plagiat a apărut după ce jurnalistul Emilia Şercan a publicat faptul că Sorin Cîmpeanu şi-ar fi însuşit capitole semnate anterior de alţi doi autori, unul dintre ei fostul său coordonator de doctorat. „Lucrarea din 2000 - plagiată de Cîmpeanu pentru prima dată în 2006, iar apoi în 2009 - a apărut anterior în 1987, 1990 şi 1993. Astfel s-a ajuns la contraperformanţa ca în 2009 studenţii de la USAMV să înveţe după cursuri concepute, structurate şi scrise cu 22 de ani mai devreme, în plină epocă comunistă, raportându-se la tehnologii şi date din anii ‘50 - ‘70”, scrie Şercan pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici