Universitatea Spiru Haret a fost introdusă pe lista instituţiilor acreditate sau autorizate

Universitatea Spiru Haret a fost introdusă în lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate cu precizarea clară a specializărilor şi programelor de studii acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean

1175 afișări
Imaginea articolului Universitatea Spiru Haret a fost introdusă pe lista instituţiilor acreditate sau autorizate

Universitatea Spiru Haret a fost introdusă pe lista instituţiilor acreditate sau autorizate (Imagine: Mediafax Foto)

"În acest sens, Executivul a modificat Hotărârea Guvernului 749 din 2009 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor, a structurilor instituţiilor de învăţământ superior şi a specializărilor şi programelor de studiu universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, organizate de acestea", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Munteanu.

Ea a mai precizat că această măsură vine după ce săptămâna trecută Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care se dădea dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă, de a continua studiile la programe de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate.

"Actul normativ prezentat de doamna Ecaterina Andronescu a fixat cadrul juridic pentru măsurile propuse de Ministerul Educaţiei cu scopul intrării în legalitate a Universităţii Spiru Haret", a mai precizat Ioana Munteanu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 14 august, suspendarea a două articole din hotărârea de guvern 749 din 2009, act normativ care elimina Universitatea "Spiru Haret" de pe lista celor acreditate şi care interzicea organizarea admiterii pentru 2009-2010, instanţa dând parţial câştig unităţii de învăţământ.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici