Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, arestat pentru dare de mită / UPDATE Ministerul Sănătăţii: „Persoana cu funcţie de conducere” din dosar, denunţător în cauză

Procurorii DNA l-au reţinut pe vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Lazăr Iordache, acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

5275 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, arestat pentru dare de mită / UPDATE Ministerul Sănătăţii: „Persoana cu funcţie de conducere” din dosar, denunţător în cauză

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, arestat pentru dare de mită / UPDATE Ministerul Sănătăţii: „Persoana cu funcţie de conducere” din dosar, denunţător în cauză

UPDATE ora 17:48 - Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului a fost arestat pentru dare de mită

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Lazăr Iordache, a fost arestat preventiv pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, decizia fiind luată de Tribunalul Bucureşti.

Hotărârea magistraţilor Tribunalului Bucureşti nu e definitivă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache, că i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de minister pentru două spitale, iar în 28 aprilie 2016 i-a şi dat 126.000 lei.

Banii au fost remişi pentru ca persoana respectivă să îşi exercite influenţa asupra unor responsabili din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

"Sumele de bani promise şi remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei staţii de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale", se arată în comunicatul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Persoana cu funcţie de conducere” din cadrul Ministerului Sănătăţii, căreia vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului i-a promis, potrivit DNA, un procent de 5% din banii daţi de minister către două spitale este denunţător în cauză, anunţă Ministerul Sănătăţii.

"În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori se arată faptul că (…) «inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătăţii pentru două spitale (destinate construirii unei staţii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuţiile de serviciu ale funcţionarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale »(…) Ministerul Sănătăţii precizează că „persoana cu funcţie de conducere” din cadrul instituţiei este denunţătorul din acest caz", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis MEDIAFAX.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au reţinut pe vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Lazăr Iordache, acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Anchetatorii îl acuză Iordache că i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de minister pentru două spitale, iar în 28 aprilie 2016 i-a şi dat 126.000 lei. Banii au fost remişi pentru pentru ca persoana respectivă să îşi exercite influenţa asupra unor responsabili din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici