Vicepreşedintele CJ Hunedoara, arestat la domiciliu pentru corupţie, a revenit asupra demisiei

Vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, arestat la domiciliu pentru corupţie, alături de şeful CJ şi de alte trei persoane, şi care a demisionat din funcţie în 8 decembrie pentru a-şi "putea dovedi nevinovăţia", a revenit asupra deciziei, redobândind şi calitatea de consilier judeţean.

255 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele CJ Hunedoara, arestat la domiciliu pentru corupţie, a revenit asupra demisiei

Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint (Imagine: gazetadedimineata.ro)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara Tiberiu Balint, arestat la domiciliu pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a revenit asupra demisiei din funcţie şi cea de consilier judeţean, la mai puţin de o lună după ce anunţa că pleacă pentru "a-şi putea dovedi nevinovăţia", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă emis, miercuri, de Consiliului Judeţean Hunedoara, vicepreşedintele instituţiei Tiberiu Ioan Balint, a revenit asupra demisiei sale prin cererea înregistrată în 6 ianuarie la Registratura CJ.

"Avînd în vedere Legea 393/2004, actualizată, privind statutul aleşilor locali, domnul Tiberiu Balint ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, suspendat, având totodată şi calitatea de consilier judeţean", se mai arată în comunicatul de presă.

Vicepreşedintele CJ Hunedoara şi-a înaintat, în 8 decembrie, demisia din funcţie şi din Consiliul Judeţean, solicitând desfacerea contractului cu data de 11 decembrie.

Legea spune că aleşii judeţeni ar fi trebuit să ia act de demisia acestuia în prima şedinţă ordinară a CJ, însă consilierii nu s-au întrunit până în 11 decembrie, când prefectul de Hunedoara a emis un ordin prin care preşedintele CJ, Mircea Moloţ, şi vicepreşedintele CJ Tiberiu Balint, arestaţi la domiciliu pentru fapte de corupţie, au fost suspendaţi din funcţie.

Mircea Moloţ, Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, dar şi oamenii de afaceri Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup au fost reţinuţi în 3 decembrie pentru fapte de corupţie, iar ulterior cercetaţi sub control judiciar.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 9 decembrie, în urma unei contestaţii depuse de DNA, ca Mircea Moloţ şi ceilalţi patru inculpaţi să fie arestaţi la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, iar în 5 ianuarie Tribunalul Alba a prelungit măsura arestului la domiciliu cu încă 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici