Videanu şi-a lăsat acţiunile puse sub sechestru soţiei şi copilului. REFERATUL cu propunerea de arestare

Adriean Videanu şi-a pasat acţiunile asupra cărora procurorii DIICOT instituiseră sechestru soţiei şi copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de către Alina Bica, arată procurorii DNA în referatul cu propunerea de arestare a lui Videanu obţinut de MEDIAFAX.

Videanu şi-a lăsat acţiunile puse sub sechestru soţiei şi copilului. REFERATUL cu propunerea de arestare (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Potrivit documentului anchetatorilor, "rezultă cu evidenţă , din cronologia naturii şi destinaţiei celor 80 acţiuni, aparţinând numitului Videanu Adriean, de la SC Titian Mar SA că, anterior datei de 24.09.2013 când s-a dispus în această cauză luarea măsurii asiguratorii în vederea instituirii unui sechestru asigurator, au fost efectuate demersuri pentru convertirea acţiunilor nominative ale numitului Videanu Adriean în acţiuni la purtător".

Faptul transformării acţiunilor nominative în acţiuni la purtător a fost cunoscut la data de 24 septembrie 2013 când s-a aplicat sechestru asigurator, mai arată procurorii.

Transformarea acţiunilor nominative în acţiuni la purtător nu a modificat deţinătorul, ci numai natura lor, mai explică aceştia.

"Depunerea acţiunilor la purtător, deci momentul la care acestea nu mai aparţineau numitului Videanu Adriean, a avut loc la data de 4.10.2013 cu ocazia Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor. În acel moment, la acea dată, de 4.10.2013 din cele 160 acţiuni la purtător câte 50% au revenit numiţilor Videanu Andrei Valentin şi Videanu Diana Alexandra", se arată în referat.

Procurorii susţin că, prin înstrăinarea acţiunilor, deşi se aflau indisponibilizate ca urmare a măsurii sechestrului, "inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja în sfera infracţională".

În 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra acţiunilor lui Videanu.

"Ridicarea măsurii asiguratorii, prin decizia abuzivă a numitei Bica Alina Mihaela şi complicitatea numitului Videanu Adriean, periclitează şi îngreunează recuperarea prejudiciului, prin posibilitatea şi facilitarea înstrăinării acţiunilor respective", notează procurorii în acelaşi referat.

Sechestrul asigurator asupra acţiunilor lui Videanu fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro al fostului ministru al Economiei. În acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Procurorul general al României Tiberiu Niţu a verificat şi infirmat, vineri, ordonanţa fostului şef al DIICOT Alina Bica prin care aceasta a ridicat sechestrul asupra acţiunilor la Titian Mar ale lui Adriean Videanu, iar DIICOT încearcă recuperarea acestora, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Bica şi Videanu au fost arestaţi sâmbătă dimineaţă, fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi respectiv complicitate la această acţiune, pentru ridicarea sechestrului asupra acţiunilor menţionate.

La ieşirea de la instanţă, Videanu le-a declarat jurnaliştilor că nu are nimic să-şi reproşeze şi că decizia de ridicarea a sechestrului asupra acţiunilor sale "n-a produs niciun efect juridic", întrucât din 2012, acţiunile pe care le deţinea la SC Titian Mar SA, care erau nominative, au fost transformate în acţiuni la purtător.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 2 comentarii
Taguri:
VIDEANU ,
ACŢIUNI ,
SECHESTRU
COMENTARII
  • dt 31 ian 2015

    Asa fac toti hotii astia. Cum simt ca ceva nu este in regula, transfera tot neamurilor. Mama lor de hoti.

  • o parasuta 31 ian 2015

    Acu am picat si eu. Despre ce bârfim? Aaaa. Videanu? Îl stiu...un borfas ajuns ministru care si a dat in petec. Dar cum ramane cu prejudiciu? La noi stiti cum e... BANII ÎNAINTE! ALFEL E DOAR PRAF ÎN OCHI. Pana nu SE RECUPEREAZA TOT CE AU FURAT CRED CA ESTE UN FEL DE SPALARE…

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor