Vor merge copiii la şcoală după vacanţă? Ce spun Oficialii din Educaţie

  • Şcolile şi grădiniţele sunt închise până pe 11 ianuarie 2021.
  • Oficialii din Educaţie spun că şcolile se deschid dacă scade numărul infectărilor.
  • Decizia de a deschide şcolile aparţine Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.
41357 afișări
Imaginea articolului Vor merge copiii la şcoală după vacanţă?  Ce spun Oficialii din Educaţie

Vor merge copiii la şcoală după vacanţă? Ce spun Oficialii din Educaţie

Părinţii şi elevii nu au primit un răspuns concret din partea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei cu privire la desfăşurarea orelor după sărbători.

„Decizia cu privirea la deschiderea unităţilor de învăţământ o ia Comitetul Naţional care analizează situaţia epidemiologică de la acel moment”, a afirmat Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Pe scurt, nu se va schimba nimic dacă numărul cazurilor de Covid-19 nu va scădea

Potrivit surselor noastre, dacă elevii se vor întoarce gradual în bănci, rămân în vigoare cele trei scenarii cunoscute: roşu, verde şi galben. Alte variante nu au fost comunicate de Ministerul Educaţiei.

„În funcţie de situaţia epidemiologică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide revenirea la şcoală în format fizic. Facem un apel la elevi, la cadrele didactice, la părinţi, să respecte măsurile de protecţie sanitară, să fim mai precauţi, mai ales că se apropie perioada Sărbătorilor de Iarnă”, a declarat Cristian Tănase, Purtător de cuvânt Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

În alte ţări europene, deciziile nu se iau de pe o zi pe alta, iar elevii ştiu clar dacă se întorc sau nu în bănci după Anul Nou.

Suedia a anunţat că nu intenţionează să amâne reluarea şcolii normale după 6 ianuarie. Franţa este o altă ţară care s-a luptat să lase şcolile deschise, în ciuda situaţiei epidemiologice. În cele din urmă, într-adevăr liceele au trecut în online, dar dacă numărul de cazuri va scădea sub 5.000 pe zi, activitatea în şcoli va fi reluată din 20 ianuarie.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici