VREMEA. ANM a emis noi AVERTIZĂRI meteo de ploi, vânt, polei şi ninsoare

Meterorologii au emis luni noi avertizări de ploi, vânt, polei şi ninsoare pentru mai multe zone ale ţării. În Moldova, până joi dimineaţă va fi polei, va ninge, iar vântul va sufla cu putere puternic.

15528 afișări
Imaginea articolului VREMEA. ANM a emis noi AVERTIZĂRI meteo de ploi, vânt, polei şi ninsoare

VREME. ANM a emis noi AVERTIZĂRI meteo de ploi, vânt, polei şi ninsoare

Prima avertizare de ninsori în general moderate şi strat de zăpadă, în vigoare luni între orele 10.00 - 22.00, afectează zona Carpaţilor Orientali şi Moldova.

Pe parcursul zilei de luni, în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 şi 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei.

O altă avertizare, în vigoare luni între orele 10.00 - 20.00, de intensificări ale vântului şi ploi însemnate cantitativ, vizează judeţele Tulcea, Buzău şi Brăila. Aici, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 -75 km/h. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

A treia avertizare vizează Moldova şi este în vigoare de marţi dimineaţă până miercuri dimineaţă la ora 10.00. Se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte şi predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni.

Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a ţării şi în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăşi 70 -75 km/h.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici