Vremea la sfârşit de MAI. Prognoza meteo pentru această săptămână. Ce anunţă meteorologii pentru 1 Iunie

Pentru săptămâna aceasta, meteorologii anunţă o vreme deosebit de caldă, cu maxime ce vor depăşi 30 de grade în zonele joase ale ţării. În prima zi de iunie, ANM precizează că vor fi temperaturi ridicate, cu episoade de ploaie în zona de vest a ţării, la deal şi la munte.

4846 afișări
Imaginea articolului Vremea la sfârşit de MAI. Prognoza meteo pentru această săptămână. Ce anunţă meteorologii pentru 1 Iunie

Vremea la sfârşit de MAI. Temperaturi mai ridicate faţă de cele normale pentru această perioadă

"În ţară, începutul de săptămână debutează cu valori de temperatură mai ridicate decât cele climatologice specifice perioadei acestea urmând a caracteriza o vreme mai caldă decât în mod normal în cea mai mare parte a ţării. Ca şi aspect, vremea va fi una în general frumoasă până spre orele după amiezii când temporar înnorările se vor accentua şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile vestice şi sud-vestice, în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, precum şi în zonele submontane aferente acestor masive. Ploile vor avea şi caracter torenţial astfel că în intervale scurte de timp pe spaţii mici se vor acumula cantităţi de apă mai importante şi vor fi posibile căderi de grindină", a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul se serviciu din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Temperaturile vor creşte treptat pe parcursul săptămânii.

"Temperaturile maxime, luni, se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 7 şi 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. În zilele imediat următoare, marţi, miercuri şi joi, vremea este în general stabilă, dar în continuare mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an, cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse se vor semnala manifestări specifice instabilităţii atmosferice şi anume averse însoţite de descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului şi posibile căderi de grindină, marţi în zona Carpaţilor Meridionali, iar miercuri cu precădere în zonele deluroase şi montane, precum şi în regiunile sudice pentru ca joi acestea să-şi facă apariţia în zonele deluroase şi montane. Din punct de vedere al valorilor termice, de marţi şi până miercuri nu vor fi variaţii notabile de la o zi la alta. Marţi, la amiază, se vor înregistra temperaturi cuprinse între 23 şi 30 de grade, miercuri între 22 şi 31 grade, iar joi între 25 şi 32 de grade", anunţă ANM.

Prima zi a verii va fi una frumoasă, fără prea mulţi nori şi cu temperaturi mai ridicate faţă de cele normale pentru această perioadă. Apa mării va înregistra o creştere a temperaturii de până la 25 de grade Celsius.

"De 1 Iunie, o vreme mai caldă decât în mod normal, chiar dacă valorile de temperatură mai coboară decât în zilele anterioare iar probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă de durată va fi mai ridicată în special în zonele vestice, sud-vestice, în zonele montane şi deluroase. Pe Litoral, în zilele imediat următoare o vreme în general frumoasă, nu vor fi precipitaţii, cerul va fi variabil chiar mai mult senin, spre exemplu miercuri spre joi, iar mercurul din termometre va urca spre 24-25 de grade Celsius", informează ANM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici