VREMEA se încălzeşte. Prognoza meteo pentru joi şi vineri în ţară şi în Bucureşti

Joi, VREMEA se va încălzi în toate regiunile, iar în sud-vest şi sud va deveni mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, în jumătatea de nord a ţării vor fi înnorări şi local se vor semnala ploi. În restul teritoriului cerul va fi variabil ziua şi temporar noros spre seară şi în cursul nopţii, când izolat va ploua.

881 afișări
Imaginea articolului VREMEA se încălzeşte. Prognoza meteo pentru joi şi vineri în ţară şi în Bucureşti

VREMEA se încălzeşte. Prognoza meteo pentru joi şi vineri în ţară şi în Bucureşti (Imagine: Shutterstock)

Vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descărcări electrice. În zona de munte, cu totul izolat cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp, iar în cursul nopţii, pe crestele înalte ale Carpaţilor Orientali ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, iar în zona montană înaltă va fi tare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 17 grade în estul Transilvaniei până la 30 de grade în extremitatea de sud a Olteniei şi Munteniei, iar cele minime se vor încadra, în general, între 5 şi 15 grade.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi, devenind mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar minima de 13...15 grade.

Vineri, valorile termice vor fi în scădere accentuată faţă de intervalul precedent, vremea devenind rece pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi avea valori de la 11...12 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei până la 23 de grade în Oltenia. Cerul va fi temporar noros, dar numai izolat vor fi ploi slabe la munte, precum şi în extremitatea de sud-vest şi sud a teritoriului, iar în prima parte a zilei şi în nord-est. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Orientali vor mai fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, dar trecător şi în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi vestul Olteniei. Temperaturile minime se vor situa între 1 şi 11 grade, mai coborâte în depresiuni spre -2 grade, unde se va produce brumă. Izolat se va semnala ceaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici