VREMEA se încălzeşte uşor. PROGNOZA METEO pentru weekend, în ţară, în Bucureşti şi la munte

Sâmbătă, valorile termice vor creşte uşor în toată ţara, dar vremea încă se va menţine mult mai rece decât în mod obişnuit. Cerul va fi de la variabil la senin, cu unele înnorări în regiunile estice, unde şi vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

832 afișări
Imaginea articolului VREMEA se încălzeşte uşor. PROGNOZA METEO pentru weekend, în ţară, în Bucureşti şi la munte

VREMEA se încălzeşte uşor. PROGNOZA METEO pentru weekend, în ţară, în Bucureşti şi la munte (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

Sâmbătă

În ŢARĂ:

Temperaturile maxime se vor încadra între 7...8 grade în depresiuni şi 15...16 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între -3 şi 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până la -6 grade. Local în Transilvania şi izolat în celelalte regiuni se va produce brumă; se va semnala ceaţă local în vest şi sud-vest şi pe arii restrânse în rest, mai ales dimineaţa şi noaptea.

În BUCUREŞTI:

Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă 1...2 grade mai scăzută în zona preorăşenească unde se va produce brumă. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

La MUNTE:

Deşi valorile termice vor creşte uşor faţă de ziua anterioară, vremea se va menţine în continuare mult mai rece decât în mod normal pentru această dată din an. Cerul va fi variabil la senin, exceptând zona Carpaţilor Orientali, unde în prima parte a zilei vor mai fi unele înnorări, însă condiţiile de apariţie a precipitaţiilor vor fi extrem de reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte.

Duminică

În ŢARĂ:

Valorile termice vor continua să crească uşor în toată ţara, dar se vor situa tot sub mediile climatologice specifice începutului de octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 17 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până la -6 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest. Izolat se va produce brumă, în special în Transilvania, iar în zonele joase dimineaţa şi noaptea, local va fi ceaţă.

La MUNTE:

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi  moderat. Temperatura aerului va continua să crească faţă de ziua anterioară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici