Yair Miron, cercetat în cazul traficului de celule umane, rămâne în arest

Yair Miron, fiul şefului clinicii de fertilizare Sabyc, cercetat în cazul traficului de celule umane, rămâne în arest, după ce Tribunbalul Bucureşti a respins, marţi seară, cererea acestuia de eliberare sub control judiciar.

97 afișări
Imaginea articolului Yair Miron, cercetat în cazul traficului de celule umane, rămâne în arest

Yair Miron, cercetat în cazul traficului de celule umane, rămâne în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia instanţei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a luat în discuţie, marţi, cererea de eliberare sub control judiciar a lui Yair Miron, acesta susţinând că specializarea lui era chirurgia plastică.

Miron a declarat în sala de judecată că nu ştia ce se întâmpla în legătură cu ferilizarea şi cu activitatea medicală în domeniul ginecologie, specializarea sa fiind chirurgia plastică. El a spus că se ocupa de tratamente cosmetice şi de înfrumuseţare.

Procurorul de şedinţă a cerut instanţei să respingă cererea, arătând că nu s-au schimbat motivele avute în vedere la luarea măsurii arestării preventive.

Yair Mironescu este în arest preventiv din 20 iulie, alături de tatăl său, Harry Mironescu, şi de Cecilia Borza, în dosarul de trafic de ovule instrumentat de procurorii DIICOT. Cei trei sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.

Alţi doi medici israelieni - Nathan Levitt şi Genya Ziskind - sunt cercetaţi în libertate în acest dosar.

Centrul Medical Sabyc a fost acreditat din 15 iulie 2009, pentru activitatea de bancă şi utilizator de celule reproductive, după ce timp de doi ani a depus 14 cereri în acest sens, respinse de către Agenţia Naţională de Transplant.

Patru zile mai târziu, în noaptea de 19 spre 20 iulie, procurorii DIICOT au făcut percheziţii la clinica Sabyc şi au audiat mai multe persoane, în cazul unei anchete privind traficul de ovule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici