Zeci de foşti angajaţi ai Oltchim protestează la Prefectură, cerându-şi salariile compensatorii

Aproximativ 70 de foşti angajaţi ai combinatului Oltchim protestează, miercuri, în faţa sediului Prefecturii Râmnicu Vâlcea, nemulţumiţi că, după ce au fost disponibilizaţi anul trecut, nu au primit salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

197 afișări
Imaginea articolului Zeci de foşti angajaţi ai Oltchim protestează la Prefectură, cerându-şi salariile compensatorii

Zeci de foşti angajaţi ai Oltchim protestează la Prefectură, cerându-şi salariile compensatorii (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Foto)

Protestul a început în jurul orei 9.45 şi s-a desfăşurat fără incidente până la ora transmiterii acestei ştiri.

Reprezentanţii protestatarilor spun că au recurs la această formă de protest pentru a atrage atenţia că cele aproape 1.000 de persoane disponibilizate anul trecut de la combinatul Oltchim nu şi-au primit salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Disponibilizaţii au primit doar ajutorul de şomaj şi un adaos de completare şi se plâng că nimeni nu le spune când vor primi şi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Liderul sindicatului "Victoria" din cadrul combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, Cornel Cernev, a declarat corespondentului MEDIAFAX că 969 de angajaţi ai combinatului Oltchim au fost disponibilizaţi colectiv anul trecut, ei având dreptul să primească, conform contractului colectiv de muncă, între şase şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Dan Luciani, o delegaţie a protestatarilor a fost primită de către prefectul Dumitru-Nicu Cornoiu, care la ora transmiterii acestei ştiri discută cu reprezentanţii foştilor angajaţi ai Oltchim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici