Anja Andersen: Meciul cu Ljubljana nu e decisiv

Tehnicianul principal al Oltchimului, Anja Andersen, a declarat că meciul de duminică în care campioana României întâlneşte pe Krim Ljubljana nu este decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

16 afișări
Imaginea articolului Anja Andersen: Meciul cu Ljubljana nu e decisiv

Anja Andersen: Meciul cu Ljubljana nu e decisiv (Imagine: Mediafax Foto)

"Avem şanse chiar dacă vom pierde meciul cu Ljubljana. Asta nu înseamnă că nu ne dorim victoria, că fetele nu se vor bate pentru cele două puncte puse în joc. Important este că fetele se antrenează cu zâmbetul pe buze, că le place să joace handbal, în ciuda înfrângerii din Spania. Sunt momente în care trebuie să le temperez pentru că vor să arate foarte multe într-un timp foarte scurt. Avem respect pentru orice adversar, normal că şi pentru Krim Ljubljana dar trebuie să fim atenţi la echipa noastră", a declarat Andersen.

Anja Andersen a explicat şi de ce nu a folosit-o pe Ionela Stanca în meciul cu Podgorica şi de ce Cristina Neagu nu are voie să arunce la poartă: "Înainte de meciul cu Buducnost ambele handbaliste mi-au spus că au dureri mari. Am cerut diagnosticul de la doctoral Oancea şi l-am dat mai departe la un specialist din Danemarca. Mi s-a spus că Ionela riscă foarte mult dacă mai joacă şi că Neagu riscă de asemenea mult dacă aruncă la poartă. Nu ştiu dacă vor juca în meciul cu Ljubljana, încă nu am decis. Am întâlnit mulţi tehnicieni şi mulţi conducători de club pentru care rezultatele sunt mai importante decât sănătatea handbalistelor. Nu sunt din această categorie de technician. Ştiu ce înseamnă ca o handbalistă accidentată să fie forţată şi apoi să-şi rateze cariera".

Andersen a mai spus că are nevoie de timp pentru a face din Oltchim o echipă a viitorului: "Am nevoie de timp, lucrurile nu se pot schimba dintr-o zi pe alta. Lipsa de răbdare este principalul meu adversar. Peste ceva timp o să înţeleagă toată lumea de ce folosesc o handbalistă pe mai multe posturi. Criticile nu mă afectează. De la 16 ani eu nu mai citesc ziare şi nu mă mai uit la emisiunile sportive de la TV. Doar la meciurile echipei de fotbal Barcelona mă uit atunci când am timp".

Tehnicianul danez a declarat că şi-ar dori ca Aurelia Brădeanu să ajungă la Oltchim din vară după ce îşi va termina contractul cu ETO Gyor: "O ştiu bine pe Brădeanu, este o handbalistă interesantă., Nu ar fi exclus să vină la Vâlcea şi handbaliste din nordul Europei dar eu continui să spun că în România este un mare potenţial handbalistic. Să nu credeţi că între Oltchim şi o echipă din danemarca ca Slagelse sau FTK Copenhaga este o mare diferenţă de mentalitate. Şi acolo în momentul în care vin handbaliste noi sunt obişnuite numai cu un anumit tip de handball şi au nevoie de timp pentru a se acomoda".

Extrema Oltchimului, Adriana Nechita, spune că a uitat deja înfrângerea din Spania cu Itxako Estella: "Nu ne mai gândim la meciul pierdut cu Itxako. A trecut peste această înfrângere. A fost un meci în care fiecare handbalistă de la Oltchim a încercat să dea ce a putut mai bun dar mai mult nu s-a putut. Acum ne gândim la viitor, avem nevoie de un succes cu Ljubljana. Vom juca în faţa propriilor spectatori şi sperăm să le facem o nouă bucurie".

Nechita susţine că Anja Andersen a reuşit să le joace handbalul cu inima: "Eu nu ştiu dacă am trecut de la Stilul Trefilov la stilul Andersen. Personal am avut de învăţşat ceva de la fiecare antrenor cu care am lucrat. Anja lucrează mult la psihicul nostrum. Ne învaţă să nu jucăm mechanic, să simţim tot ceea ce facem. Este ceva extraordinar, sunt sigură că vom avea rezultate din cele mai bune".

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici