Arbitrul finalei Cupei Mondiale răspunde acuzaţiilor. Golul lui Lionel Messi a fost perfect valabil

Arbitrul finalei Cupei Mondiale, Szymon Marciniak, a fost atacat în Franţa din cauza prestaţiei sale din timpul finalei, în urma căreia "Les Bleus" au ratat câştigarea pentru a doua oară consecutiv a titlului, după ce au pierdut la penalty-uri în faţa Argentinei.

849 afișări
Imaginea articolului Arbitrul finalei Cupei Mondiale răspunde acuzaţiilor. Golul lui Lionel Messi a fost perfect valabil

Arbitrul finalei Cupei Mondiale răspunde acuzaţiilor. Golul lui Lionel Messi a fost perfect valabil

Arbitrul Szymon Marciniak a ripostat la acuzaţiile francezilor de părtinire şi la faptul că ar fi trebuit să anuleze al treilea gol al Argentinei din timpul finalei.

Oficialul polonez a fost lăudat pe scară largă pentru prestaţia sa din finala în care Argentina a obţinut al treilea titlu mondial, învingând Franţa la penalty-uri după o remiză palpitantă de 3-3 în Qatar. Lionel Messi (2) şi Angel Di Maria au marcat pentru Albiceleste, în timp ce Kylian Mbappe a reuşit un hat-trick remarcabil pentru Les Bleus, loviturile de departajare dovedindu-se în cele din urmă decisive.

Cu toate acestea, în zilele care au trecut de atunci, prestaţia lui Marciniak a fost supusă unei analize tot mai amănunţite, în special din partea francezilor. Peste 200.000 de fani francezi au semnat o petiţie pentru ca meciul să fie rejucat din cauza unor decizii considerate de aceştia eronate.

Cea mai notabilă dintre acestea este aceea că al doilea gol al lui Messi - care a dus avantajul Argentinei la 3-2, în reprizele de prelungiri, ar fi trebuit anulat, imaginile din timpul meciului arătând că doi jucători de rezervă se aflau pe terenul de joc în momentul în care căpitanul argentinian a trimis mingea dicolo de linia porţii.

L'Equipe a alimentat spiritele, cu un articol intitulat "De ce al treilea gol al Argentinei nu ar fi trebuit să fie acordat".

Aceştia au atras atenţia asupra articolului 3, paragraful 9 din regulamentul de joc, care spune "Dacă, după marcarea unui gol, arbitrul află, înainte de reluarea jocului, că o persoană de pe banca de rezerve se afla pe teren în momentul în care a fost marcat golul, acesta trebuie să anuleze golul dacă persoana respectivă era: un jucător, un înlocuitor, un jucător înlocuit, un jucător eliminat sau un oficial al echipei care a marcat golul; jocul trebuie reluat cu o lovitură liberă directă din locul în care se afla persoana respectivă".

Marciniak, vorbind la un eveniment de presă cu ocazia primirii sale înapoi în Polonia, a ripostat la comentariile acestora. Scoţându-şi telefonul din buzunar, el a declarat: "Francezii nu au menţionat această fotografie, în care se poate vedea cum sunt şapte francezi pe teren atunci când Mbappe marchează un gol".

Fotografia în cauză pe care părea să o arate era scena în care Mbappe a marcat din penalty pentru a duce scorul la 3-3, în prelungiri.

"În primul rând, pentru a penaliza această situaţie ar trebui să afecteze jocul. Care a fost impactul băieţilor care s-au ridicat şi au sărit pe teren?".

Oficialul polonez a insistat asupra faptului că criticile aduse de L'Equipe au fost doar ca să agite spiritele: ”Prieteni, mari arbitri din Franţa, mi-au scris. Reacţiile au fost grozave. Mulţi profesionişti şi fotbalişti ne-au transmis felicitări, iar Kylian Mbappé a spus că am fost arbitri grozavi. Ceea ce spun jucătorii contează. Francezii ne-au mulţumit după meci, au fost mulţumiţi de arbitraj."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici