Arsenal a învins Tottenham cu 4-2

Arsenal a învins Tottenham, scor 4-2, în derby-ul din nordul Londrei. De peste un an aşteptau "tunarii" să triumfe din nou în faţa rivalilor. Gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang a fost omul meciului, după ce şi-a trecut în cont două goluri şi o pasă decisivă.

93 afișări
Imaginea articolului Arsenal a învins Tottenham cu 4-2

Arsenal a învins Tottenham cu 4-2

Aubameyang a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă, după doar zece minute. Eric Dier a restabilit egalitatea pe "Emirates", în minutul 30, după care i-a ironizat pe suporterii adverşi, făcând semn că au amuţit. La nici patru minute de la golul egalizator, Harry Kane a înscris pentru 2-1, dintr-un penalty obţinut de Son Heung-Min. Unai Emery a reuşit sâ întoarcă soarta derby-ului la cabine. Lacazette şi Ramsey au fost aruncaţi în luptă în minutul 46, iar totul s-a năruit pentru Spurs.

Aubameyang a reuşit dubla în minutul 56, din pasa lui Ramsey. Gabonezul a ajuns la cota zece în Premier League, fiind lider în clasamentul marcatorilor. Mai mult decât atât, africanul are zece goluri înscrise în campionat după zece şuturi consecutive expediate pe spaţiul porţilor adverse, conform Opta.

Cu 15 minute înainte de final, Lacazette a înscris pentru 3-2, după o altă pasă decisivă a lui Ramsey. Francezul a şutat din cădere, dar Dier a deviat uşor balonul, care s-a oprit în plasa laterală, fără şansă pentru Hugo Lloris. La faza imediat următoare, Torreira a închis tabela pentru 4-2, după ce Aubameyang l-a lăsat singur cu Lloris. Oaspeţii de la Spurs au terminat meciul în inferioriate numerică, după ce Vertonghen a încasat al doilea cartonaş galben. A fost a şasea eliminare înregistrată de un jucător de la Tottenham, în derby-ul cu Arsenal, în era Premier League.

S-a încheiat 4-2, iar Arsenal a egalat-o pe Tottenham în clasament. Cele două rivale împart locul 4, cu câte 30 de puncte acumulate după 14 etape. Chelsea se află pe locul 3, la un punct în faţa celor două. Lider este Manchester City, cu 38 de puncte, urmată de Liverpool, cu 33. "Cormoranii" mai au de disputat derby-ul local cu Everton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici