Banca Centrală a Braziliei a emis monede dedicate JO din 2016

Banca Centrală a Braziliei a emis, vineri, primele nouă tipuri de monede, dintr-un total de 36 dintr-o serie dedicată Jocurilor Olimpice din 2016, competiţie ce va avea loc la Rio de Janeiro.

151 afișări
Imaginea articolului Banca Centrală a Braziliei a emis monede dedicate JO din 2016

Banca Centrală a Braziliei a emis monede dedicate JO din 2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre monedele emise se numără şi una de aur, în valoare de aproximativ 370 de euro, şi patru de argint. Moneda din aur prezintă un omagiu adus celebrei statui a lui Iisus din Rio de Janeiro, precum şi probei-vedetă a atletismului olimpic (100 m).

5.000 de monede din aur vor putea fi cumpărate de colecţionari. Pe monede este inscripţionată deviza JO, "Citius, Altius, Fortius".

Primul lot de monede de argint este format din 25.000 de piese la preţul de 60 de euro fiecare. Monedele prezintă imagini din Rio de Janeiro.

Monedele de un real, distribuite prin intermediul băncilor, celebrează disciplinele olimpice şi paralimpice.

Monedele din aur şi argint vor fi vândute la filialele Băncii Centrale a Braziliei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici