Barcelona se scufundă în datorii. Clubul riscă falimentul

  • Barcelona trebuie să strângă 190 de milioane de euro sau riscă falimentul
  • Barcelona a refuzat să îl vândă pe Messi în vară
  • La Barcelona, salariile consumă 81% din veniturile clubului
175 afișări
Imaginea articolului Barcelona se scufundă în datorii. Clubul riscă falimentul

Sursa foto: Mediafaxfoto

O veste bună nu vine niciodată fără una proastă. După ce au scăpat de fostul preşedinte, Bartomeu, Barcelona riscă falimentul. Clubul catalan trebuie să reducă cu 190 de milioane de euro fondul de salarii până pe 5 noiembrie. Datoriile clubului au ajuns la aproape 500 de milioane de euro, iar venitul pe 2020 a scăzut cu 136 de milioane faţă de sezonul precedent.

„Pandemia a afectat Barcelona foarte tare. Clubul depinde de fanii care vin la meciuri sau care vizitează stadionul, iar acum acel venit a dispărut.”, a declarat preşedintele interimar al clubului, Carles Tusquets.

Situaţia nu e fără de scăpare. Barcelona poate să reducă salariile celor mai bine plătiţi jucători ai săi.

CEI MAI BINE PLĂTIŢI FOTBALIŞTI BARCELONA 

FOTBALIST

SALARIU PE SĂPTĂMÂNĂ (sume în euro)

LIONEL MESSI

650.000

ANTOINE GRIEZMANN

327.000

PHILIPPE COUTINHO

200.000

JORDI ALBA

190.000

SERGIO BUSQUETS

190.000

 

Ter Stegen, de Jong şi Lenglet au acceptat deja reduceri salariale de 30%, iar Pique a fost de acord să îşi taie salariul în jumătate. Nu e, însă, suficient. Partea bună pentru Barcelona este că Messi şi colegii săi sunt mult mai înţelegători acum, după plecarea lui Bartomeu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici