Baschetbalistul Cătălin Burlacu, depistat pozitiv în urma unui test antidoping

Căpitanul echipei naţionale de baschet masculin şi component al campioanei CSU Ploieşti, Cătălin Burlacu, a fost suspendat, marţi, de Agenţia Naţională Anti Doping (ANAD) pentru trei luni, fiind depistat pozitiv în urma unui test antidoping efectuat pe 15 aprilie.

267 afișări
Imaginea articolului Baschetbalistul Cătălin Burlacu, depistat pozitiv în urma unui test antidoping

Baschetbalistul Cătălin Burlacu, depistat pozitiv în urma unui test antidoping (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Cătălin Burlacu a fost testat antidoping, cu rezultat pozitiv, la o probă recoltată în 15 aprilie, după un meci cu BCMU Piteşti, din primul tur al play-off-ului Diviziei A. ANAD a cerut suspendarea provizorie a jucătorului în 19 mai, acesta fiind retras de pe teren, chiar înaintea meciului trei al finalei cu "U" Mobitelco Cluj, iar a doua zi a fost audiat de comisia de specialitate din cadrul ANAD.

Agenţia a anunţat marţi decizia în acest caz, care este de 3 luni suspendare, începând cu ziua în care a fost dictată, respectiv 1 iunie.

"ANAD ne-a anunţat oficial decizia astăzi, a cerut suspendarea jucătorului Cătălin Burlacu pe trei luni, iar noi, federaţia, o punem în practică, aşa cum cer regulamentele. Suspendarea lui Burlacu de către ANAD înseamnă că el nu va putea participa la pregătirile şi meciurile echipei naţionale din această vară. O altă persoană incriminată în acest caz este kinetoterapeutul echipei CSU Ploieşti, care este absolvent de Medicină şi care a fost suspendat timp de 4 ani din activitatea sportivă. Personal, mai pot să spun că, dacă un sportiv va mai fi găsit în viitor cu teste antidoping pozitive, va avea pedeapsa maximă. Din sezonul viitor, fiecare echipă va fi obligată să prezinte teste antidoping ale fiecărui jucător, înaintea debutului în campionat", a declarat marţi preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, pentru MEDIAFAX.

După jucarea meciurilor trei şi patru din cadrul finalei Diviziei A la baschet masculin au fost prelevate câte 10, respectiv 9 probe, de la jucătorii din fiecare echipă participantă, adică CSU Ploieşti şi "U" Mobitelco Cluj. Rezultatele sunt aşteptate din partea ANAD în aceste zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici