BCM U Piteşti a câştigat în premieră Cupa României la baschet

Echipa de baschet masculin BCM U Piteşti a câştigat, sâmbătă, la Bucureşti, Cupa României, după ce a învins în finala mare formaţia BC Timişoara, scor 91-78 (36-43).

401 afișări
Imaginea articolului BCM U Piteşti a câştigat în premieră Cupa României la baschet

BCM U Piteşti a câştigat în premieră Cupa României la baschet (Imagine: Ana Poenariu/Arhiva Mediafax Foto)

Marcatori:

BC Timişoara - Popescu 18 puncte, Archie 15, Jovanovici 14, Cuici 12, Andrei 10, Sime 9

BCM U Piteşti - Vujacici 25 puncte, Velickovici 25, Popa Calotă 16, Kinloch 13, Popovici 7, Neguţ 3, Isleam 2.

Bănăţenii au ratat şansa de a cuceri al doilea trofeu din istoria clubului, după primul câştigat în 2010, cu Dragan Petricevici antrenor.

În tabăra piteşteană este prima realizare de acest fel, echipa antrenată de Tudor Costescu cucerind trofeul după un meci dramatic, pe care l-a dominat însă, când conta mai mult, în ultimele două sferturi. De remarcat faptul că în lotul formaţiei BCM U Piteşti, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, Uros Velickovici a cucerit Cupa RomânieI în 2010, chiar cu adversara din finala de sâmbătă, BC Timişoara.

Tot sâmbătă, medalia de bronz a Cupei României a revenit formaţiei CSM Oradea, care a învins pe CSM Bucureşti, în finala mică, scor 77-74 (26-34).

Cupa României a fost câştigată în sezonul trecut de Gaz Metan Mediaş, care a fost eliminată în sferturi, în actuala stagiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici