Becali: Dacă nu mergeam în pelerinaj, era cutremur la Steaua. Stan rămâne antrenor

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat vineri că antrenorul Ilie Stan nu este în pericol să fie demis după înfrângerea cu scorul de 5-0 cu Maccabi Haifa şi că tehnicianul va rămâne în funcţie până la sfârşitul sezonului, decizia fiind luată datorită pelerinajului pe care l-a făcut în Israel.

148 afișări
Imaginea articolului Becali: Dacă nu mergeam în pelerinaj, era cutremur la Steaua. Stan rămâne antrenor

Becali: Dacă nu mergeam în pelerinaj, era cutremur la Steaua. Stan rămâne antrenor (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu sunt supărat de ceea ce s-a întâmplat aseară. A fost o întâmplare. Eu zic că am jucat cu o echipă mai slabă decât noi, chiar dacă ne-a bătut cu 5-0. Aşa a vrut Dumnezeu. Scaunul lui Ilie Stan nu se clatină. Ilie Stan va rămâne sută la sută până la finalul acestui an competiţional. N-are nici măcar un tremurici. Dacă nu mergeam în pelerinaj, îi făceam praf. Se clătina tot, cutremur", a spus Becali.

Gigi Becali l-a criticat din nou pe antrenorul Ilie Stan pentru sistemul folosit în partida cu Maccabi. "A fost şi o greşeală a lui Ilie că noi jucam cu patru atacanţi şi nu ţineam mingea. Asta e clar. Nu se poate juca fotbalul aşa. Fotbalul se joacă cu zece jucători, care vin şi pleacă. Dacă joci cu doi atacanţi, ei trebuie să facă presing pe portar şi pe fundaşii centrali. Dacă ei nu fac presing, mai bine nu-i mai bagi, îi ţii pe bancă sau îi trimiţi acasă", a mai spus el.

Oficialul stelist nu a fost de acord cu titularizarea atacantului Stefan Nikolici şi cu menţinerea pe banca de rezerve a lui Andrei Prepeliţă. "Noi am avut doar doi mijlocaşi. Eu ştiu că sunt patru mijlocaşi. El a zis că joacă 4-2-3-1, dar ăia trei nu sunt atacanţi. De fapt, el a băgat trei atacanţi şi încă unul care stă acolo când vrei să ţii de rezultat. Dar noi aveam 3-0? Eu am zâmbit când l-am văzut pe Nikolici din primul minut, dar am zis că nu mă bag. Cu Nikolici joci împotriva lui Real Madrid, când dai mingea pe el să ţină de ea. Nu ştiu ce a avut în cap Ilie Stan cu Prepeliţă, că l-am văzut pe listă. Poate nu şi-a revenit total, dar Prepeliţă n-are cum să lipsească din teren, el e de talia lui Bourceanu. A jucat cu Bicfalvi... El, săracul, nu poate la nivelul ăsta", a explicat Becali.

El a anunţat că directorul tehnic al Stelei, Narcis Răducan, nu va mai viziona adversarele pe care urmează să le întâlnească echipa "roş-albastră" în cupele europene, pentru că sfaturile lui n-au fost ascultate de Ilie Stan. "Narcis a fost să-i vadă şi mi-a spus că nu este o echipă foarte bună, dar face foarte bine contraatacul. Păi, dacă sunt buni pe contraatac şi n-au apărare bună, atunci de ce am jucat cu Nikolici. A cheltuit câteva mii de euro cu deplasarea şi am dat ordin să nu mai plece nimeni să vadă echipele adverse să cheltuim mii de euro. Ilie Stan a făcut chiar invers faţă de ce a zis Narcis. De ce s-a mai dus? Meciul trebuia să-l vadă antrenorul secund, Edi Iordănescu, şi să-i spună. Dar sunt tineri şi vor învăţa din greşeli", a menţionat finanţatorul.

Gigi Becali a precizat că va discuta cu antrenorul Ilie Stan pentru a-i transmite unele sfaturi pe care le-a învăţat de la tehnicianul Dan Petrescu. "Am învăţat un lucru foarte important de la Dan Petrescu şi o să-i spun şi lui Ilie. Dan Petrescu mi-a spus că la fotbal cel mai important e să-i faci unui jucător o evaluare, pe ce post joacă. Tatu, de exemplu, eu o să-i spun să facă ce vrea, dar Tatu este atacant, nici stânga, nici dreapta. Trebuie să-i spună şi lui Mihai Costea să facă presing, că nu ne jucăm, nu suntem la Craiova", a adăugat el.

Finanţatorul stelist i-a anunţat pe jucători şi pe membrii stafului că nu este supărat după partida cu Maccabi. "Am trimis soli de pace. Să nu cumva să se certe, să se arunce vina, pentru că se creează tensiuni şi nervi în meciurile astea aşa-zise de umilinţe. Le-am transmis că nu sunt supărat. Nu era o echipă care să ne bată pe noi şi o să vedeţi că o să câştigăm la Bucureşti", a mai spus Becali.

Becali s-a bucurat că spectatorii prezenţi în tribune la Haifa l-au aplaudat şi i-au scandat numele. "M-am bucurat că am fost aplaudat de toată tribuna şi m-au aclamat oamenii. Nici în România nu am fost aplaudat de aşa multă lume. Probabil au auzit că sunt în pelerinaj. M-a bucurat şi că nu m-au controlat la aeroport, au arătat respect. Sunt lucruri impresionante pentru că în Israel stai la control o jumătate de oră", a explicat el.

Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă joi, în deplasare, cu scorul de 5-0 (3-0), de formaţia israeliană Maccabi Haifa, într-un meci din etapa a III-a a grupei J a Ligii Europa şi a rămas fără victorie în această fază a competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici