Bufniţa lovită de un fotbalist a murit. Jucătorul primeşte ameninţări

Bufniţa lovită de fotbalistul panamez Luis Moreno în timpul partidei Atletico Junior-Deportivo Pereira, din campionatul Columbiei, a murit, jucătorul anunţând că din momentul decesului păsării a primit ameninţări de "tot felul", informează presa spaniolă.

73 afișări
Imaginea articolului Bufniţa lovită de un fotbalist a murit. Jucătorul primeşte ameninţări

Bufniţa lovită de un fotbalist a murit. Jucătorul primeşte ameninţări

Luis Moreno, internaţional panamez, a declarat că încă nu este în stare să spună de ce a făcut acel gest.

Pasărea a fost lovită iniţial de o minge în apropiere de suprafaţa de pedeapsă a echipei Deportivo Pereira, ceea ce l-a determinat pe arbitru să întreurpă jocul. În timp ce arbitrul şi jucătorii discutau pentru a vedea ce să facă, Moreno, nerăbdător, a lovit bufniţa cu piciorul stâng.

Moreno a primit mai multe tipuri de ameninţări, iar după ce s-a anunţat decesul bufniţei, tonul acestora s-a agravat. Potrivit autorităţilor, bufniţa a murit ca urmare a stresului cauzat de incident.

"Au fost tot felul de lucruri... la telefon, peste tot. Nu am intenţionat să fac rău bufniţei. Este foarte greu pentru mine şi pentru familia mea care este în Panama şi este speriată de aceste ameninţări", a declarat jucătorul într-un interviu pentru o televiziune.

Bufniţa trăia sub acoperişul Stadionului Metropolitan din Barranquilla şi era mascota norocoasă a echipei Atletico Junior. Pentru a putea ieşi de pe teren, Moreno a avut nevoie de protecţia poliţiei.

Fotbalistul a anunţat că este pregătit să îşi repare vina mergând la o grădină zoologică unde să înveţe mai multe despre bufniţe şi a promis că va face o dată pe lună muncă voluntară.

"Jucătorul trebuie să fie pedepsit sever pentru acest gest oribil al său", a declarat preşedintele ligii columbiene, Ramon Jesurum, care a precizat că acest caz va fi analizat de Comisia de Disciplină.

Suporterii echipei Atletico Junior au scandat "Ucigaşule!" după ce Moreno a lovit bufniţa. El şi-a cerut scuze după meci pentru acest gest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici