Burleanu: Articolul 54 din statut a fost eliminat, CS Universitatea Craiova are dreptul de a promova în Liga I

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, sâmbătă, după Adunarea Generală extraordinară, că articolul 54 din Statutul federaţiei a fost eliminat, astfel că gruparea CS Universitatea Craiova are dreptul de a promova în Liga I.

236 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Articolul 54 din statut a fost eliminat, CS Universitatea Craiova are dreptul de a promova în Liga I

Burleanu: Articolul 54 din statut a fost eliminat, CS Universitatea Craiova are dreptul de a promova în Liga I (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Totuşi, promovarea CSU Craiova va fi certă doar după omologarea rezultatelor de către Comitetul Executiv şi după ce se va pronunţa Comisia de Disciplină a FRF în speţele avute pe rol în acest caz.

"Avem nevoie şi de o decizie de Comitet Executiv, ca să omologăm rezultatele şi bineînţeles atât timp cât regulamentele federaţiei prevăd acest drept de promovare, implicit ar decurge şi acest fapt. Comisa de Disciplină a FRF nu s-a pronunţat din acest punct de vedere. Prin urmare, aşteptăm inclusiv o decizie a acestei comisii. Şi au pe rol şi această speţă. Acel articol (n.r. - 54) a fost eliminat din noul statut al FRF. Noul statut aprobat astăzi elimină acel articol din statut, pentru că nu poţi fi la liga a IV-a de exemplu şi să stai trei ani fără să ai dreptul de promovare. Până astăzi s-a aplicat vechiul statut. De astăzi, tuturor membrilor federaţiei li se aplică noul statut", a spus Burleanu, la Sport.ro.

Adunarea Generală Extraordinară a FRF a decis, în şedinţa de sâmbătă, afilierea definitivă a grupării CS Universitatea Craiova la Federaţia Română de Fotbal. Pentru afilierea Craiovei au votat 168 de membri, 17 s-au abţinut, iar trei au fost împotrivă.

CS Universitatea, club susţinut de Primăria Craiova şi care a evoluat prima dată în Liga a II-a, sezonul trecut, a obţinut promovarea din punct de vedere sportiv şi a primit licenţa pentru Liga I, dar situaţia sa a fost neclară deoarece Statutul FRF prevedea la articolul 54, punctul 2 că "pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv".

ASA Târgu Mureş şi CSM Râmnicu Vâlcea au contestat la Comisia de Disciplină promovarea echipei CS Universitatea Craiova în Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici